Sağlık Çalışanlarına Saygı Konseri

Yazıcı-dostu sürüm

Türk ve Kosovalı sağlık çalışanları için internet üzerinden konser düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü, yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) nedeniyle riskli ortamlarda toplum sağlığı için görev yapan Türk ve Kosovalı sağlık çalışanlarına saygı amacıyla 9 Nisan’da internet üzerinden canlı konser verdi. 

Enstitünün Kosovalı sanatçılarla Türkçe ve Arnavutça hazırladığı konserde, büyük çoğunluğu Kosova Türk toplumundan 26 sanatçı yer aldı. Şar Dağında Kalkar Kazlar, Tuman ku qe, Memleketim ve Ramizem adlı Türkçe ve Arnavutça şarkıları sanatçılar birlikte seslendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in canlı yayın üzerinden katıldığı konserin sunuculuğunu Pelin Çift ve Feride Zeynullah yaptı.

Bakan Ersoy yaptığı konuşmada, dünyanın Kovid-19'a karşı topyekûn mücadele verdiğini belirterek, doktorlar ve hemşirelerin salgına karşı her geçen gün verdikleri mücadeleyle destan yazdıklarını söyledi. KOVİD-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına başsağlığı dileyen Ersoy, şu ifadeleri kullandı: "Onların her biri, insani değerlerin yüceltildiği bu yolda bizlerin rehberleri olmaya devam edecektir. Tedavisi süren sağlık personelimize de acil şifalar diliyorum. İçinden geçtiğimiz böylesi istisnai bir dönemde yürüttüğü titiz ve hassas çalışmalarıyla, şeffaf bilgi paylaşımıyla halkımızın büyük takdirini kazanan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya şahsım ve milletim adına şükranlarımı iletmek istiyorum." 

Ersoy, KOVİD-19'la mücadelenin bir ülkenin değil, herkesin ortak mücadelesi olduğuna dikkati çekerek, salgınla mücadelede tedbirler almaya ve kararlılıkla uygulamaya devam edileceğinin altını çizdi.  Programı düzenleyen Yunus Emre Enstitüsü yetkililerini tebrik eden Ersoy, konsere katılan Kosovalı sanatçılara da teşekkürlerini iletti. 

"Yunus Emre Enstitüsü, 10 yıldır bilim ve kültür üretiyor"

Enstitü Başkanı Ateş, konserin dünyanın dört bir yanında Kovid-19'dan etkilenenlerin tedavisi için çalışan sağlık görevlilerine saygı amacıyla düzenlendiğini belirtti. İnsanlığın şu anda KOVİD-19 gibi büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunun altını çizen Ateş, "İnsanı yaşatmanın ne kadar önemli olduğunu, uluslararası ilişkilerde rekabet ve güç savaşlarının ne kadar anlamsız olduğunu bugün yeniden anlıyoruz." ifadesini kullandı.

Ateş, Enstitünün insanlığın iki önemli hazinesi bilim ve kültür alanında çalışmalar yaptığına değinerek, şunları söyledi: "10 yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle kurulan bu enstitü, dünyanın her tarafında Türkiye'nin dünyaya bakış açısını, insani değerlerini yaygınlaştırmak ve insani bağlar kurmak amacıyla bilim ve kültür üreterek, bunları paylaşarak faaliyetlerini sürdürüyor. Bu akşam da özellikle dünyanın her tarafında insanı yaşatmak için çalışan, devleti de ayakta tutmak için bu kriz dönemlerinde insanları organize eden bütün çalışanları saygıyla selamlıyorum."

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Çağrı Sakar da Kosova'daki soydaşlarla gurur duyduğunu belirterek, konseri düzenleyen sanatçılara teşekkürlerini iletti.

Programın sonunda, 29 ayrı ülkede ve 32 ayrı şehirden katılımcılar, kendi dillerinde #evdekal mesajı da verdiler.

Programa ulaşmak için; https://www.pscp.tv/w/1lDxLgAXdeQJm

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan ve unutulmaya yüz tutmuş kadim sanat...

Türkiye ve Çin sürdürülebilir enerji alanındaki iş birliği projelerini, Çin Ulusal Enerji Yatırım Kuruluşunun (SPIC) ev...

Yunus Emre Enstitüsü, çocuklar ile gençlerin yapay zekâ ve NFT gibi yeni teknolojileri kullanarak sanat eserleri...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Güney Kore 3. Ulusal Türkçe Konuşma Yarışması düzenlendi. Yarışma, Hankuk...