“Seslerin Cemi” Londra ve Dublin'de

Yazıcı-dostu sürüm

Tambur Üstadı Özer Özel ve Bağlama Ustası Coşkun Karademir, Londra ve Dublin’de Anadolu’nun kadim müzik birikimini “Seslerin Cemi” isimli konserde sanatseverlerle buluşturdu.

16 Kasım 2019 tarihinde St. Cyprain's Clarence Gate’de, 18 Kasım Pazartesi günü ise Türkiye’nin Dublin Büyükelçisi Levent Murat Burhan’ın da katıldığı resepsiyon sonrası St Mary's Church'te sahne alan sanatçılar, tanbur ve bağlamanın muhteşem uyumunu izleyicilerin beğenisine sundu.

“Elif Dedim Be Dedim”, “ Uzun İnce Bir Yoldayım” , “Bir Fırtına Tuttu Bizi”, “ Yârim İstanbul’u Mesken Mi Tuttun” ve “Yazımı Kışa Çevirdin” eserlerine repertuarlarında yer veren sanatçılar, klasik Türk müziğinin sözlü eserlerinin yanı sıra saz eserlerinden oluşan bir seçki de sundu.

Londra Yunus Emre Enstitüsü organizasyonu, Türk Hava Yolları ve Türkiye’nin Dublin Büyükelçiliği tarafından verilen destekle her iki şehirde düzenlenen konsere çok sayıda yabancı müzikseverle birlikte iş, sanat, bürokrasi ve diplomasi kesiminden dinleyici katıldı.