Seul Yunus Emre Enstitüsü Açıldı!

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Güney Kore'nin başkenti Seul'de

Yunus Emre Enstitüsü, başkentteki Hankuk Yabancı Diller Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde, üniversitede tahsis edilen ofiste faaliyetlerine başladı.

Seul Yunus Emre Enstitüsü yetkilisi Özgür Can Yıldız, Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin’e Enstitünün faaliyetler hakkında bilgilendirme ziyaretinde bulundu.

Enstitünün Seul’de faaliyetlerine başlaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükelçi Erçin, Türkiye’yi ve Türk halkını kardeş kabul eden Kore’de, Türkiye’nin kültürel değerlerinin kurumsal anlamda tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Seul Yunus Emre Enstitüsünün Güney Kore’de iki amaca hizmet edeceğini belirten Erçin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birincisi; Türk dili ve kültürünün layıkıyla tanıtılması, ülkemizle ilgili bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması ve dolayısıyla Türkiye’ye yönelik turizmin teşvik edilmesi. İkincisi; Kore’de kültürel tanıtım alanına da sızmış FETÖ iltisaklı yapılanmaların etkinliklerini sınırlandırmak ve tedricen sıfıra indirmektir.”

Yılda bin 200’den fazla faaliyet

Türkiye ile irtibatlı, Türkiye'ye ilgi duyan insanların sayısının artırılması amacıyla dünya genelinde yılda bin 200’den fazla faaliyet gerçekleştiren Yunus Emre Enstitü, dost ve kardeş ülke Güney Kore’de de Mart ayından itibaren çeşitli kültür-sanat faaliyetlerinin yanı sıra Türkçe kursları vermeye başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Enstitü tarafından yürütülmekte olan Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında, bilim diplomasisi çalışmalarının genişletilmesi de hedefleniyor.

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018 yılı Mayıs ayında gerçekleştirdiği Güney Kore ziyareti sırasında mutabakata varılması neticesinde Seul’de çalışmalarına başlayan Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’de 13 Ekim 2011'den itibaren hizmet veren Kore Kültür Merkezi’nin muadili olarak, 2019 yılının Ocak ayı itibarı ile faaliyetlerine resmen başlamış oldu.