Sinema Sektörünün Öncüleri Türkiye’de Buluşuyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliğinin katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenen “Malatya Uluslararası Film Festivali” dünyanın dört bir yanından sinema sektörüne öncülük eden isimleri Türkiye’de buluşturuyor.

9 Kasım 2018 tarihlerinde başlayacak festivalde 15 Kasım tarihine kadar düzenlenecek etkinliklerde yerli ve yabancı 100’ü aşkın film seyirciyle buluşurken, yüzlerce sinema profesyonelinin yanı sıra dünya çapında oyuncular, yönetmenler ve sektör öncüleri bir araya gelecek.

“Festivaller Malatya’da!”

Yunus Emre Enstitüsünün destekleriyle 8. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek “Festivaller Malatya’da!” etkinliğinde Arnavutluk, İtalya, Karadağ, Kosova, Macaristan ve Makedonya’dan davet edilen festival yöneticileri Malatya’da ağırlanacak.

Dea Film Festivali’nin Direktörü Edmond Topi, Lecce Avrupa Film Festivali Direktörü Luigi la Monica, Karadağ Sinema Genel Müdürü Andro Martinovic, DokuFest Proje Müdürü Nita Deda, Piriştine Film Festivali Festival Direktörülü Vjosa Berisha ile Sanat Yönetmeni Fatos Berisha, Manaki Film Festivali Program Koordinatörü Aneta Matovska ve Miskolc Film Festivali Sanat Yönetmeni Geza Csakvari’nin aralarında bulunduğu öncü isimlerin yer alacağı bir panel düzenlenecek.

11 Kasım 2018 tarihinde 6 ülkeden uluslararası festival direktörünün katılımlarıyla düzenlenecek panelde festivallerin kısa tanıtımları, başvuru ve değerlendirme süreçleri gibi sinemacıların ilgiyle takip ettiği süreçlerin işleyişi anlatılacak.

Usta İsimler Bir Arada

Uluslararası filmler, MasterClass’da deneyimlerini sinemacılarla paylaşacak olan Nuri Bilge Ceylan başkanlığında değerlendirilecek.

Usta yönetmene Sean Pean, Juliette Binoche, Monicca Belucci, Leonardo di Caprio, Vincent Cassel, Sophie Marceau ve Gerard Depardieu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda önemli isme oyuncu koçluğu yapan akademisyen Vernice Klier’ın yanı sıra İtalyan yapımcı-yönetmen Giulia Achilli ve Hırvat oyuncu Ivana Roscic'den oluşan jüri eşlik edecek. 

Konuk Ülke Filistin

Türk ve dünya sinemasından seçkin örneklerin izleyiciyle buluşacağı 8. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde bu yıl konuk ülke Filistin'den uzun metraj Wajib, Gost Hunting ve Writing on Snow filmlerinin yanı sıra kısa filmler de sinemaseverlerle buluşacak.

Korku Tüneli bölümünde yerli ve yabancı korku filmlerinin gösteriminin yapılacağı, "Komedi Vitrini" bölümünde Arif V 216 filmiyle Cem Yılmaz'ın konuk olacağı festivalde Cengiz Aytmatov ve Tevfik İsmailov için anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Malatya Uluslararası Film Festivali'nin "Onur Ödülleri" bu yıl Şener Şen, Perran Kutman ve Osman Sınav'a verilirken, "Sinema Emek Ödülü" makyaj sanatçısı Derya Ergün'e, "Türk Sinemasına Katkı Ödülleri" Hüseyin Yeşil ile Cemal Okan'a takdim edilecek.

Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sinema sektörünün öncülerini Malatya’da buluşturan festival takvimi “malatyafilmfest.org.tr” adresinden takip edilebilecek.