Songdo Küresel Kültür ve Eğitim Programının İkincisi Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Güney Kore'nin başkenti Seul'da Türk kültür ve sanatını tanıtan bir program düzenlendi. Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliğinde düzenlenen programda Türk tarihi, dili, kültürü ve sanatına dair renkli etkinlikler gerçekleşti.

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile  7-11 Haziran 2021 tarihleri arasında Songdo Kampüsü Uluslararası Eğitim Merkezinde, Küresel Kültür ve Eğitim Programı Türkiye Özel Haftası gerçekleştirildi.

Türk tarih, dil, kültür ve sanatına dair özel olarak hazırlanan seminerlerin Güney Koreli katılımcılarla buluştuğu bu kültür ve eğitim programı, HUFS Songdo Kampüsünde düzenlendi.

Programın Türkiye ayağı, Seul Yunus Emre Enstitüsünden Prof. Oh Jong-jin’in Türkiye ile ilgili sunumu ve konuşması ile başladı.

KADİR HİKMET BOZOK İLE EBRU, PROF. NAN-AH LEE İLE TÜRK EDEBİYATI

Katılımcılar sonraki günlerde Ebru Sanatçısı Kadir Hikmet Bozok’un ebru atölyesi ile geleneksel Türk sanatlarından birini deneyimleme fırsatı elde ederken Türk edebiyatının birçok önemli eserini Koreceye çeviren Prof. Nan-ah Lee de Türk edebiyatı ve müzeleri üzerine özel bir seminer verdi.

TÜRKÇE ATÖLYESİ

Ayrıca Özgür Can Yıldız tarafından katılımcılara, günlük kalıpları ve Türkiye’ye seyahat esnasında ihtiyaç duyulabilecek önemli ifadeleri içeren özel bir Türkçe atölyesi de gerçekleştirildi.

 

 

Diğer Etkinlikler

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), 27 Mart 2024 tarihinde Bosna...

Afganistan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE), işsiz Afgan gençlere yönelik takı tasarım ve kuyumculuk...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Eğitim ve...