Sudanlı Genç Edebiyatçılar ile Yazarlık Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Hartum Yunus Emre Enstitüsü, edebiyat ve kültür sanat faaliyetleri kapsamında Sudanlı genç edebiyatçılara yönelik “Yazarlık Atölyesi” düzenledi.

Atölye çalışmasında, günümüzde az çabayla çok netice almak istenilen ve yapılan işin aslında standartların çok altında kaldığı bir ortamda genç şair ve yazarlara, ortaya koyacakları edebî ürünlerin teknik açıdan nasıl olması gerektiğine yönelik bilgiler verildi.

Sosyal medyadaki ilana başvuran ilk 20 Sudanlı öğrenci, etkinliğe iştirak etti. 27 Eylül Pazartesi günü sabah 10.00’da başlayan program akşam 17.00’de sona erdi.

TV ve radyolarda edebî içerikli programlar hazırlayıp sunan ve edebiyat atölyelerine eğitimci olarak katılan yazar Ahmed Ebu Hazım, atölye etkinliğinin yöneticiliğini üstlendi. 

Faaliyetin ilk halkası olarak düşünülen bu oturumda, Ebu Hazım kısa hikâye teknikleri hakkında teorik bilgiler paylaştı.  Atölye çalışmasında katılımcılar, sınıfta öğrendiklerini aynı anda tatbik etti. 

Program bitiminde katılımcılara sertifika ve teşekkür belgesi verilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan Lacivert Dergi iş birliğinde dünyanın farklı...

Toronto Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası kapsamında “Mehmet Akif, Şiir, Hafıza ve...

Bakü Yunus Emre Enstitüsünün girişimleriyle ve destekleriyle, Azerbaycan Millî İlimler Akademisi (AMİA) bünyesinde “...

İran’ın başkenti Tahran’da, Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılı ve 2023 Mevlâna Yılı dolayısıyla Şebiarus...