Suriyeli Çocuklara Türkçe Öğreten Öğretmenlere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Yetim Vakfı iş birliğiyle 13-14 Eylül ve 22-23 Eylül 2018 tarihlerinde Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Çocuk Yaşam Merkezinde yaşayan Suriyeli çocuklara Türkçe öğretecek olan öğretmenlere yönelik “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” düzenlendi.

Katılımcılar programda, dört gün boyunca Yunus Emre Enstitüsü uzmanları tarafından verilen teorik derslere ve dört temel dil beceri alanına yönelik uygulamalı çalışmalara katıldı. Programda, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınıf İçi İlişkiler ve İlk Ders, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Başvuru Metni ve Türkçe Öğretimi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınav Hazırlama ve Değerlendirme Ölçütleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Travma Geçirmiş Çocuklarla İletişim, Suriyeli Çocuklara Türkçe Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Dört Dil Becerisinin Öğretimi konularında dersler verildi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Yaşam Merkezinde gerçekleşen kapanış töreninin ardından kursiyerlere “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” katılım belgeleri verildi.