Suriyeli Çocuklara Türkçe Öğreten Öğretmenlere Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) iş birliğiyle 22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Suriyeli çocuklara Türkçe öğreten eğitimcilere yönelik “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” eğitim programı düzenlendi. Ankara City Hotel’de gerçekleştirilen programa çoğunluğu Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan 25 eğitimci katıldı.

Programda alanında uzman eğitimciler tarafından Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Sınıf İçi İlişkiler, Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretiminde İlk Ders, Dilbilgisi Öğretimi, Tematik Yaklaşım ve Kelime Öğretimi, Drama Tekniğinin Kullanımı, Yeni Yaklaşımlar ve Diller için Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi, Dil Öğretiminde Teknoloji Kullanımı; Okuma, Dinleme, Yazma, Konuşma Becerilerinin Geliştirmesi ve Sınıf İçi Etkinlikler, Türkçenin Çocuklara Yabancı Dil Olarak Öğretiminde Uygulama Örnekleri, Başarıyı Değerlendirme Usulleri gibi birçok konuda seminer dersleri verildi.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Kerim Sarıgül’ün konuşmalarının ardından eğitim alan öğretmenlere katılım belgelerinin takdimi ile 5 gün süren program sona erdi.