‘’Tabiat Ana’’ Sergisi Londra’da Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türk-Sefarad ressam Terry Katalan’ın kuru çiçeklerle yağlı boyayı birleştirerek kolaj tekniğiyle hazırladığı 21 adet eseri “Mother Nature” isimli resim sergisinde sanatseverlerle buluşuyor. Londra Yunus Emre Enstitüsü organizatörlüğünde ve T.C Londra Başkonsolosluğu’nun desteği ile gerçekleştirilen sergi 4 Mart 2016 akşamı Londra Büyükelçisi ve Başkonsolosu ve Londra Cervantes Enstitüsü direktörünün de aralarında bulunduğu geniş katılımlı bir resepsiyonla ziyarete açıldı. Londra Cervantes Enstitüsü’nün de manevi destek verdiği ‘’Mother Nature’’, Tabiat Ana resim sergisi ‘’Dünya Kadınlar Günü’’ münasebetiyle kadınların toplumdaki tartışılmaz önemine ve katkılarına da işaret ediyor.

Ressam Katalan, eserlerini oluştururken doğup büyüdüğü İstanbul ile senelerce yaşadığı Barselona şehrinin renkli doğalarından ilham alıyor, bu iki muhteşem Akdeniz şehrinin ruhunu yansıttığı resimlerine farklı bir kültür, tarih ve doğa esintisi katıyor. İspanyol mimar Antonio Gaudi’nin söylediği gibi “Doğadan gelmeyen hiçbir şey sanat değildir” anlayışıyla, kendine özgü tarzını oluşturan Katalan, tabiatın güzelliğini ve onu korumamız gerektiğini de bizlere eserleriyle hatırlatıyor.

Tabiat ananın büyüsünü ve renklerle mükemmel uyumunu gösteren birbirinden renkli eser içeriğiyle, Londra’da yaşayan sanatseverlerin beğenisine sunulan ‘’Mother Nature’’ resim sergisi Londra Yunus Emre Enstitüsü’nde 30 Mart’a kadar görülebilir.