TABİP Lecture Series “Bilim Diplomasisi Konuşmaları” ile Başlıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen TABİP projesi kapsamında, “bilim diplomasisi” kavramının Türk akademik çevresinde yeterince yaygın olmadığı düşüncesiyle düzenlenen TABİP Lecture Series’in ilki “Bilim Diplomasisi Konuşmaları” olacak ve 14-15 Ekim tarihlerinde İstanbul ve Marmara Üniversiteleri’nde gerçekleşecektir.

Bilim diplomasisi alanındaki öğrenci ve akademisyenlere üstün eğitici bilgiler sunmayı hedefleyen TABİP Lecture Series, Türkiye’nin en gözde üniversitelerinde yer alacaktır.

İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan Bilim Diplomasisi Konuşmaları’nın ilk gününde moderatör, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nin mevcut dekanı Prof. Dr. Ayşegül Komşuoğlu Çıtıpıtıoğlu olup ilk günün açılış konuşmasını yapacak ve paneli yönetecektir.

Marmara Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan Bilim Diplomasisi Müzakerelerinin ikinci gününde moderatör, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde ders vermekte olan Prof. Dr. Ahmet Kemal Bayram olup ikinci günün açılış konuşmasını yapacak ve paneli yönetecektir.

Dünya Bilimler Akademisi’nin tek Türk üyesi olan ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran “Küresel Etkileşim, Bilim ve Teknolojinin Önemi” konusuna değinecektir.

İstanbul Üniversite Siyasal Bilimler Fakültesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde ders vermekte olan Doç. Dr. Özgün Erler Bayındır “Bilim Diplomasisi” kavramını tanıtacaktır.

Uzman Türk akademisyenlerin yanı sıra, “Bilim Diplomasisi ve Diplomasi Uygulamaları” alanında uzman olan iki yabancı akademisyen de katılım sağlayacaktır.

Araştırma alanı “bilim diplomasisi ve bir devletin dış politika gündemine uygulanması odaklı diplomatik çalışmalar” kapsamında kalan konuşmacılardan biri ve Yonsei Üniversitesi Uluslararası Underwood Koleji (Seul) bünyesinde bulunan Dr. Olga Krasnyak, her açıklamayı örneklendirmek adına “Örnek Olay Çalışmaları ile Bilim Diplomasisi Stratejileri” konusuna değinecektir. Kendisi aynı zamanda “National Styles in Science, Diplomacy and Science Diplomacy (Bilim, Diplomasi ve Bilim Diplomasisinde Ulusal Tarzlar)” eserinin yazarıdır.

Londra Üniversitesi Koleji’nden Dr. Jason Blackstock dünyaca eşsiz “Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Kamu Politikası (UCL STEaPP)” bölümünün kurucu ortaklarından biridir ve gelişim yıllarında “Bölüm Başkanı (2013-2018)” olarak bölümü yönetmiştir. Dr. Blackstock; Harvard, Oxford, Uluslararası Yönetişim Yenilik Merkezi ve Uluslararası Uygulamalı Sistem Analizi Merkezi gibi prestijli üniversite ve düşünce kuruluşlarında ders vermiş, araştırma ve politika programlarının başında yer almıştır. Aynı zamanda 70’den fazla akademik ve politika yayımları ile 10 patentin ortak yazarı olarak görev almıştır. Kendisi “Bilim Diplomasisi ve Gelecek Dünyalar” konusuna değinecektir.

Detaylı bilgi https://tabipacademy.com/events/ adresinde!