Tahran’da Şebiarus Etkinliği Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Tahran Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin 749. vuslat yıl dönümü münasebetiyle müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İranlı sanatçılardan oluşan Gönül Aynası müzik grubu ut, santur, tef, bendir ve ney eşliğinde Mevlana’nın eseri Mesnevi’den besteledikleri ve ondan ilham alarak düzenlemesini yaptıkları parçalarla dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Mevlana’ya ait beyitlerin de okunduğu programa, Türk ve İranlı müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Tahran Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir,  her yıl Şebiarus dolayısıyla program düzenlediklerini belirterek, bu yıl gerçekleştirilen programda Gönül Aynası grubunu misafir ettiklerini sözlerine ekledi.

Koordinatör Özdemir, Mevlana’yı Tahran’da anmaktan memnun olduklarını belirterek, iki ülke ve iki kültür arasındaki en önemli unsurlardan birinin Mevlana Celaleddin-i Rumi olduğuna dikkat çekti.

İran Müzik Evi Üyesi, Tef ve Tanbur Sanatçısı Ruya Gulahmedi, Şebiarus programı vesilesiyle Mevlana’yı bir kez daha anmış olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bize bu imkânı sağladığı için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ediyoruz.” dedi.

Program, Gönül Aynası müzik grubuna hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, zamanın ve mekânın ötesinde kişiliğe sahip olan ve öğretileriyle tüm insanlığa yol gösteren...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, Mevlevi sema töreni geleneğini İngiltere’ye taşıyarak İngilizlere geleneksel Türk tasavvuf...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, akademisyen Dr. Amineh Hoti'nin ilham verici kitabı “Değerli Taşlar ve Mücevherler:...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, hazırlıklarını büyük bir heyecanla tamamladığı “Kutsal Topraklara Yolculuk: Osmanlı...