“Tercihim Türkçe” Projesi Büyümeye Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2011-2012 eğitim öğretim yılından bugüne süregelen “Tercihim Türkçe” projesi kapsamında, devlet okullarında seçmeli yabancı dil olarak Türkçe öğrenenlerin sayısı giderek artıyor.

Bosna Hersek’te yaklaşık bin öğrenci ile başlayan proje kapsamında ülke genelinde Türkçe öğrenenlerin sayısı bu yıl 8 bini aştı. Öğrencilerin dil öğrenimindeki ihtiyaçlarına destek veren ve ders materyali sağlayan Enstitü, Türkçe öğretmenlerinin mesleki gelişimlerini de desteklemeye devam ediyor.

Resmi müfredatta Türkçenin yer aldığı okullarda görev yapan Bosna Hersekli Türkçe öğretmenlerine yönelik 26-28 Ağustos 2019 tarihlerinde Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafından Hizmet İçi Eğitim Programı düzenlendi.

Eğitim programın ardından Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin ev sahipliğinde Bosna Hersek Sivil İşler Bakan Yardımcısı Adnan Huskic, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'un katılımı ile Tercihim Türkçe Projesi Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenlerin deyer aldığı toplantıda, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki güçlü bağlara vurgu yapıldı. Yunus Emre Enstitüsünün Bosna Hersek’te 10 yıldır yürüttüğü faaliyetlerin bu güçlü bağların somut bir göstergesi olduğunu belirtilirken Türkçe öğrenen öğrencilerin iki ülke arasındaki beraberliği güçlendirecek birer köprü olduğunun altı çizildi.

Hizmet İçi Eğitim programında katılan Türkçe öğretmenlerine katılım belgelerinin takdim edilmesi ile program sona erdi.