Tiflis Yunus Emre Enstitüsünden İnsani Diplomasi Atılımı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan 90’a yakın yurt dışı temsilciği aracılığıyla başta kültürel diplomasi olmak üzere bilim diplomasisi, dijital diplomasi, gastrodiplomasi ve insani diplomasi faaliyetlerine devam ediyor.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü, Gürcistan’da bulunan çeşitli büyükelçiliklerin katılımıyla satışlardan elde edilen gelirlerin Gürcistan’da yardıma muhtaç kişilere ulaştırılmak üzere bağışlandığı uluslararası alanda düzenlenen kış kermesi etkinliğine katıldı.

TÜRK MUTFAĞININ EŞSİZ LEZZETLERİ

Gürcistan Uluslararası Kadınlar Birliği (IWAG) tarafından 3 Aralık 2022 tarihinde Sheraton Otelde düzenlenen kış kermesinde, T.C. Tiflis Büyükelçiliği ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle oluşturulan Türkiye standında Türkiye’nin kültürel zenginlikleri ve Türk mutfak kültüründe yer alan eşsiz lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Geleneksel olarak düzenlenen kış kermesine, Türk ve yerel kurumların temsilcileri, büyükelçiler ile misyon şefleri, hayırseverler ve ziyaretçiler olmak üzere binlerce kişi katıldı.

Türkiye standındaki ürünlerin satışının T.C. Tiflis Büyükelçiliği ve Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirildiği kermeste ayrıca Enstitü tarafından geleneksel Türk el sanatlarından ebru sanatının tanıtımı yapıldı.

Tiflis Yunus Emre Enstitüsü tarafından ziyaretçilere Enstitünün Gürcistan genelinde gerçekleştirdiği Türkçe öğretimi faaliyetleri, kültürel etkileşim etkinlikleri ve Türk sanatları kursları hakkında detaylı bilgi verildi.

Diğer Etkinlikler

Mogadişu Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya...

Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının...

Yunus Emre Enstitüsü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Güney Afrika’nın Johannesburg ve...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu...