Tüm Dünyadan Öğrenciler Ramazan Geleneklerini Anlattı

Yazıcı-dostu sürüm

Farklı kültürlerde Ramazan gelenekleri Kahire ve Rabat Yunus Emre Enstitüleri tarafından düzenlenen Uluslararası Konuşma Kulübü’nde konuşuldu.

 

Yunus Emre Enstitüsü'nün 18 ülkeden 20 öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Konuşma Kulübünde, dünyanın dört bir yanında Ramazan coşkusu anlatıldı. Program Kahire ve Rabat Yunus Emre Enstitüleri'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı. On binlerce kişi tarafından izlenen programa Mısır, Fas, Afganistan, Pakistan, İran, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Katar, Filistin, Kosova, Bosna Hersek, Fransa, Tunus, Cezayir, Mazezya ve Lübnan’dan katılan öğrenciler kendi ülkelerinde yapılan Ramazana özel yemekleri, tatlıları, birçok geleneği anlatan videolar paylaştılar.

"İSLAM'DA ÇOCUKLARA BÜYÜK DEĞER VERİLİR"

 

 

Mukhammadiyar Ankabayev, Ramazanda güreş, ok atma gibi geleneksel sporların yapıldığını ve müsabakaların sahurlara kadar devam ettiğini dile getirirken; hoşgörü dini İslam’ın özellikle çocuklardaki yerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak ilk kez oruç tutan çocuklara hediyeler verilmesinden bahsetti.

Dil, ırk, coğrafya ayrımı yapılmaksınız zengin, fakir herkesin aynı sofralarda buluştuğu Ramazan ayında her ülkeden farklı yörelerin yemekleri tanıtıldı. Programa Kazakistan’dan katılan Mukhammadiyar Ankabayev, Ramazanda güreş, ok atma gibi geleneksel sporların yapıldığını ve müsabakaların sahurlara kadar devam ettiğini dile getirirken; hoşgörü dini İslam’ın özellikle çocuklardaki yerinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak ilk kez oruç tutan çocuklara hediyeler verilmesinden bahsetti. Faslı öğrenci Yousra Benmoussa ise Fas’ta iftardan önce spor yapılmasının bir gelenek olduğunu dile getirdi.

TÜRKİYE'DE RAMAZAN DEMEK HUZUR VE SEVİNÇ DEMEK

 

"Türkiye’de Ramazan demek, Ramazan pidesinin kokusu eşliğinde camii mahyalarındaki ışıklardan yayılan huzur ve sevinç demektir"

Programa Filistin’den katılan Ala Yusef Jalal ise Mescidi Aksa’da kurulan uzun iftar sofralarının tüm yıl boyunca sabırsızlıkla beklendiğini belirtti. Çocukların havai fişeklerle Ramazanın gelişini kutladığı Malezya’dan programa katılan Norhairyani Binti ise zengin Malezya mutfağının Ramazanda daha da anlam kazandığını ve herkesi Ramazan’da bu sofralarda ağırlamak istediklerini belirtti. Programa katılan daha önce Türkiye’de yaşayan Mısırlı Yasemin Mahmud ise ‘Türkiye’de Ramazan demek, Ramazan pidesinin kokusu eşliğinde camii mahyalarındaki ışıklardan yayılan huzur ve sevinç demektir’ dedi. Program ülkelerden gelen Ramazan gelenekleri videoları ve öğrencilerin ramazan tebrikleri ile sona erdi.

Yedincisi düzenlenen Uluslararası Konuşma Kulübünün devamı farklı konularla Yunus Emre Enstitüsünün beş kıtadan onlarca farklı ülkedeki öğrencilerini sosyal medya platformunda buluşturmaya devam edecek. 

Diğer Etkinlikler

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Türkiye’nin Viyana Başkonsolosluğu ve Viyana Yunus Emre Enstitüsünün...

Yunus Emre Enstitüsü, küresel düzeyde Türk kültürünü, sanatını ve dilini tanıtmak ve bu alanlardaki uluslararası...

Türkiye'nin Dakar Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde Senegal'de iftar programı düzenledi....

Türk kültürünün önemli ve renkli bayramlarından biri olan Nevruz, bu yıl da dünyanın dört bir coğrafyasında olduğu gibi...