Tunus'ta “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Tunus Yunus Emre Enstitüsünde 15-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Tunus’ta görev yapan öğretmenlere yönelik “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” düzenlendi.

Katılımcılar programda, dört gün boyunca Yunus Emre Enstitüsü uzmanları tarafından verilen teorik derslere ve dört temel dil beceri alanına yönelik uygulamalı çalışmalara katıldı. Programda, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınıf İçi İlişkiler ve İlk Ders, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Başvuru Metni ve Türkçe Öğretimi, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Sınav Hazırlama ve Değerlendirme Ölçütleri, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Tunus’ta Karşılaşılan Sorunlar, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretiminde Dört Dil Becerisinin Öğretimi konularında dersler verildi ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Katılımcılar eğitimden ve uygulamalı çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirirken benzer eğitimlerin düzenlenmesi talebinde de bulundular.

Tunus Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleşen kapanış töreninin ardından kursiyerler “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Hizmet İçi Eğitim Programı” katılım belgeleri takdim edildi.