Türk Dünyası Dergisi'nin Üçüncü Sayısı Yayımlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün akademik alanda ilk olma özelliği taşıyan “Yunus Emre Enstitüsü Türk Dünyası Dergisi”nin 3. sayısı çıktı.

Azerbaycan, Başkurt, Kazak, Kırgız, Kırım, Özbek, Tatar, Türk, Türkmen ve Uygur Türkçesi yazı dillerinin yer aldığı Yunus Emre Enstitüsü Türk Dünyası Dergisi'ne artık Oğuz grubu içinde yer alan Gagavuz Türkçesi de eklendi.

Yunus Emre Enstitüsü, Türk dünyası coğrafyasında bir okuyucu kitlesi oluşturmak amacıyla çıktığı yola hız kesmeden devam ediyor. Enstitü bu doğrultuda "Yunus Emre Enstitüsü Türk Dünyası Dergisi"nin 3. sayısıyla okurlarının karşısında olmanın mutluluğunu yaşıyor.

GAGAVUZ TÜRKÇESİ DE DAHİL OLDU

Sesimizin ulaştığı coğrafya daha da genişledi. Türk dünyasına ait ortak unsurların ve 10 farklı çağdaş Türk yazı dilinin (Azerbaycan, Başkurt, Kazak, Kırgız, Kırım, Özbek, Tatar, Türk, Türkmen, Uygur) yer aldığı dergimizin bu sayısına bir yenisini daha ekledik. Oğuz grubu içerisinde yer alan Gagavuz Türkçesi de artık dergimizde yer alacak.

BAHTİYAR VAHABZADE DE YENİ SAYIDA

Türk Dünyası Dergisi'nin bu sayısına yazar ve şair Bahtiyar Vahabzade konuk oluyor.

Dergimizin bu sayısında Azerbaycan'ın Şeki kentinden sizlere sesleniyoruz. “Edebî Şahsiyetler” bölümünde Türk dünyası için önemli bir yere sahip Bahtiyar Vahabzade’nin edebî kişiliği odaklanılıyor. Şeki kentinde dünyaya gelen Azerbaycanlı şair ve yazar Vahabzade'nin şiirlerinden de örnekler sunuluyor. 

ZENGİN TARİHİ VE DOĞASIYLA ŞEKİ KENTİ

“Gezi-Tanıtım” bölümünde 2016 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan, 2019 yılında da Dünya Mirası ilan edilen Şeki şehri tanıtılıyor. “Mutfağımız”da kentin en meşhur yemeklerinden “Şeki Pitisi” yer alıyor. “Kim ne diyor?” bölümünde ise en yakın dostlarımız olan hayvanların Türk yazı dillerindeki karşılıkları gösteriliyor.

Diğer sayılarda olduğu gibi bu sayıda da Türkiye Türkçesi ile kaleme alınan yazılar, alanın uzman akademisyenleri tarafından diğer Türk yazı dillerine aktarıldı ve yine alan uzmanları tarafından kontrol edildi.

BİR SONRAKİ DURAK BAŞKURDİSTAN 

Bir sonraki sayıda ise Türk dünyasının özerk cumhuriyetlerinden biri olan Başkurdistan konu edilecek.

Daha nice sayılarda sizlerle buluşmayı ve Türk dünyasına ait saklı kalmış hazineleri sizlerle keşfetmeyi ümit ediyoruz.

İyi okumalar dileriz.

Yunus Emre Enstitüsü Türk Dünyası Dergisi'ne buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve muhtelif alanlarda eş güdümün...

Macaristan'da, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  iş birliğiyle "Gurbetçi...