Türk Filmleri Dünya Turunda

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Türk Filmleri Haftası” 12-16 Aralık tarihleri arasında Londra, Viyana, Trablus, Bakü ve Şikago şehirlerindeki gösterimlerle devam ediyor.

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın en güçlü sanat sektörü haline gelen sinema alanında bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle dünyanın farklı coğrafyalarında “Türk Film Haftası” düzenleniyor.

Türk kültürünün, yurt dışındaki entelektüel çevrelere ve genç üniversite nüfusuna yakından tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlik,  Yunus Emre Enstitülerinin yaygın ağı üzerinden Sinema Genel Müdürlüğü’nün tecrübeleriyle gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede daha önce İtalya, Hırvatistan, Ürdün, Romanya, İran, Almanya, Fas, Macaristan ve Rusya’da düzenlenen “Türk Filmleri Haftası” kapsamında, gösterime girdiği ülkelerde oldukça ses getiren Ayla, Kış Uykusu, Kalandar Soğuğu, Buğday, Rüya, Hicran ve Melek, Çınar, Mavi Bisiklet, Kelebeğin Rüyası, Bana Masal Anlatma, Uzun Hikaye ve Unutursam Fısılda filmleri dünyanın dört bir yanındaki sinemaseverlerle buluşuyor.  

Film yönetmenleri izleyicilerle buluşuyor

Yunus Emre Enstitüsü’nün Londra’da düzenlediği “Türk Filmleri Haftası” etkinliklerde Çınar filminin yönetmeni Mustafa Karadeniz, Kalandar Soğuğu filminin yönetmeni Mustafa Kara, Rüya filminin yönetmeni Derviş Zaim ile Hicran ve Melek filminin yönetmeni Esra Vesu Özçelik, izleyicilerle bir araya geliyor.

Ünlü İngiliz film eleştirmeni Phillip Bergson’un moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmalarda yönetmenler, filme dair merak edilenleri izleyicilerle paylaşıyor.