Türk Filmleri Royal Sinema’da Gösterildi

Yazıcı-dostu sürüm

Washington DC Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğu iş birliği ile "2. Türk Filmleri Haftası" kapsamında birçok Türk filmini Toronto'nun tarihî Royal Sineması'nda Kanadalı sinemaseverlerle buluşturdu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin açılışı, yönetmenliğini Mustafa Kara’nın yaptığı "Kalandar Soğuğu" filmi gösterimi ile yapıldı. Can Ülkay’ın yönettiği "Türk İşi Dondurma" ile Serdar Akar’ın yönettiği "Çiçero" filmleri de ilk defa Kanadalı sinemaseverlerle buluştu. Uzun metrajlı 6 filmin yer aldığı etkinliğin ikinci gününde, yönetmen Ümit Ünal'ın "Sofra Sırları", Cem Yılmaz ve Ali Taner Baltacı'nın "Hokkabaz" ve Nuri Bilge Ceylan’ın "Ahlat Ağacı" filminin gösterimi yapıldı.

Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen program öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye ile Kanada arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin her alanda büyümeye devam ettiğini belirtti. Etkinliğe katılan sinemaseverleri Türkiye’yi ziyaret etmeye davet etti.

Türk sinemasından 100’e yakın filmi 20 farklı dünya şehrinde sinemaseverlerle buluşturan "2. Türk Filmleri Haftası" etkinliğinin Toronto'da geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.