“Türk Halk Oyunları” Karadağ’da Sahnelendi

Yazıcı-dostu sürüm

Karadağ'ın Rozaje ve Plav şehirlerinde Yunus Emre Enstitüsü ile Rozaje ve Plav Kültür Merkezleri iş birliğinde, Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu Türk Halk Oyunları gösterileri düzenlendi.

Trakya Üniversitesinin destekleriyle sahnelenen gösterilerin ilki 6 Haziran 2019 tarihinde Rozaje Kültür Merkezinde gerçekleşti. Eğitmenliğini Murat İçkır'ın yaptığı Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu, Rozaje meydanında başlayan mehteran gösterisi sonrasında Türkiye'nin değişik yörelerine ait folklor oyunlarını Kültür Merkezi salonunda Rozaje halkının beğenisine sunuldu.

Karadağ Başbakan Danışmanı Salko Luboder, Rozaje İslam Birliği Başkanı Ernad Ramoviç, Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Can Güray'ın katıldığı gösteriler, Rozaje halkı tarafından ilgiyle izlendi.

İkinci gününde Plavlılar ile buluşan “Türk Halk Oyunları Gösterisi” ise Plav Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Alija Recematoviç ile Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu Eğitmeni Murat İçkır’ın katılımıyla Plav Kültür Merkezinde sahnelendi.

Podgoritsa Yunus Emre Enstitüsünün Plav şehrinde gerçekleştirdi ilk faaliyet olan gösteri, Plav halkının beğenisini kazandı.