Türk Konseyi Ülkelerinden Yeni İş Birlikleri

Yazıcı-dostu sürüm

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında (YTB) Türk Konseyi üyesi 6 ülkenin katılımı ile imza töreni düzenlendi.

8 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilen imza törenine YTB Başkanı Abdullah Eren ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in yanı sıra Türkiye Burslusu uluslararası öğrenciler de katıldı.

Ankara’daki imza töreninde konuşan YTB Başkanı Eren, Türkiye'nin, kardeş toplulukları da hesaba katan diaspora anlayışına dikkat çekti. İkili ilişkilerde “kültürel benzerlik” öğesinin çok verimli zemin oluşturduğunu belirten Eren, kardeş topluluklar arasında Türk Konseyi üyesi ülkelerin, öncelikli planda yer alan partnerler olduğuna işaret etti.

Mutabakat zaptları imzalandı

YTB ile Azerbaycan ve Kazakistan arasında diaspora politikaları alanında ayrı ayrı iş birliği mutabakat zaptı, Yunus Emre Enstitüsü ile Kazakistan arasında da iş birliği ve tanıtım protokolü imzalandı.  

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Kazakistan Vatandaşlar Vakfı Başkanı Nurtai Abykayev’in imzaladığı protokol ile Enstitü ve Vakıf arasında dil, eğitim, kültür, sanat ve bilimsel alanlarda ortak projeler düzenlenmesi amaçlanıyor.

  • Devlet Kurumları Arasında Diaspora Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı
  • Türkiye-Azerbaycan Devlet Kurumları Arasında Diaspora Alanında İş Birliği Mutabakat Zaptı
  • Yunus Emre Enstitüsü ile Kazakistan Vatandaşlar Vakfı ile İş Birliği ve Tanıtım Protokolü