Türk Mutfağı Yılında İlk Durak Londra

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü yurt dışında Türk mutfağını tanıtmaya devam ediyor. 2020 Türk Mutfağı Yılı kapsamında “Afiyet Olsun” temasıyla düzenlenecek ilk etkinlik Londra’da…

Londra Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu mutfağının köklü ve zengin kültürünü tanıtmak amacıyla 2019 yılının sonunda başlattığı “Bir Tutam Anadolu” (A Pinch of Anatolia) Projesi’nin bu yılki ilk etkinliğini ünlü şef ve yemek antropoloğu Musa Dağdeviren ile yapıyor. Enstitü; 26, 28 ve 30 Ocak tarihlerinde düzenlenecek 3 farklı etkinlik ile Türk mutfağının zenginliğini gastronomi meraklılarıyla buluşturmayı hedefliyor.

26 Ocak tarihinde İngiltere’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Kings College’da yapılacak ilk etkinlikte dünyanın en ünlü şeflerinin hayatlarını konu alan ve Türkiye’deki şeflerden ilk kez Musa Dağdeviren’in hayat hikayesine yer verilen Netflix belgeseli ‘Chef’s Table’ın gösterimi yapılacak ve ardından Musa Dağdeviren bir konuşma gerçekleştirecek. Ardından 2020 Gourmand Ödülleri listesinde "Chef Book/Şefin Kitabı" bölümünde ödül alan “The Turkish Cookbook” adlı kitabını katılımcılar için imzalayacak.

28 Ocak’ta gerçekleştirilecek programda ise Şef Dağdeviren Türk mutfağına ilgi duyan şefler, yemek bloggerları ve gastronomi yazarları bir araya gelecek. Londra’da Laz@Camden isimli mekanda yapılacak etkinlikte şefin hazırladığı Türk lezzetleri ikram edilirken; özel günlerde yapılan yiyeceklerin anlatımı, yemekler üzerine hikâyeler ve hangi yemeği hangi mevsimde yapıldığına dair küçük bilgiler de katılımcılarla paylaşılacak.

Şef Musa Dağdeviren'in Anadolu'daki araştırmalarından az bilinen bölgesel yemeklere, Türk mutfağının meşhur lezzetlerinden özgün tariflere kadar özel bir menü sunacağı 30 Ocak’taki son program Türk mutfağına ilgi duyan herkese açık olacak. 

Detaylı bilgi için; ☎️ 020 7387 3036

? info@apinchofanatolia.com

 

Diğer Etkinlikler

Fas'taki Rabat Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Sale kentinde özel ihtiyaç sahipleri için iftar programı...

Foynitsa Yunus Emre Enstitüsünde 7 Mart 2024 tarihinde Sabina Daciç'in kaleme aldığı ve geleneksel ev yemekleri ve...

Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnan'da bulunan büyükelçi eşlerine Türk...

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği etkinliğe katılan siyasetçiler...