Türk Müziği Viyana Barış Festivalinde

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana'da her sene ''Plattform Für InterReligiöse Begegnung'' PFİRB (Kültürlerarası Dayanışma Platformu) tarafından düzenlenen Barış Festivali'ne bu sene Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün katkıları da yer aldı. 13-19 Haziran 2015 tarihlerinde Viyana'nın 7. ve 15. bölgelerinde düzenlenen festivale Ashina Ensemble Türk Müziği Topluluğu, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün desteğiyle sahne aldı.

19.ve 20. yüzyıl Türk Müziği bestelerinden oluşan repertuarla sahne alan grup, Muhayyerkürdi ve Hicaz makamlarındaki eserleri icra ederek hem saz hem de söz musikisinin nadide örneklerini dinleyicileriyle buluşturdular.

Organizasyonu yapan Kültürlerarası Dayanışma Platformu Başkanı Thomas Fiedler konuşmasına, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün festivalde yer almasının mutluluk verici olduğunu belirterek başladı. Farklı kültürel grupların sahne aldığı festivalde, Türk Kültürü ve Müziği'nin de yer almasının festival açısından çok önemli olduğunu belirten Fiedler; kültürlerin birbirlerini tanıyarak daha sağlıklı iletişim kurabildiklerini, bu festivalin amacının da Avusturya'da bulunan farklı kültürlerin birbirlerini tanıması amacını taşıdığının altını çizdi. Viyana Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mevlüt Bulut yaptığı konuşmada, Yunus Emre Enstitüleri hakkında genel bilgiler verdikten sonra, enstitü olarak sanata ve sanatçılara her zaman destek verdiklerini belirtirken, bu gibi organizasyonlarda devamlı yanında olacağını dile getirdi.

2011 senesinden bu yana düzenlenen festivale, Avusturya'nın farklı yerlerinden, farklı kültürlere ait müzik ve dans grupları katılıyor.