Türk Okçuluğu '12 Adımda Okçuluk' Kitabıyla Tüm Dünyaya Yayılacak

Yazıcı-dostu sürüm

Okçular Vakfı’nın Türk okçuluğunu tüm dünyaya anlatmak için hazırladığı “12 Adımda Okçuluk” kitabı Yunus Emre Enstitüsü tarafından Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Fransızca ve İngilizceye çevrildi. Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, kitabın Türk okçuluğuna önemli bir katkısı olduğunu dile getirdi.

Okçular Vakfı, Türklerin ata sporu okçuluğu tüm dünyaya anlatmak amacıyla "12 Adımda Okçuluk" kitabını hazırladı. Kitap, Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 5 dile çevrildi. 

Kitabın Türkiye'de okçuluğa çok ciddi katkısı olduğunu söyleyen Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "Dünyada yaygınlaşması da Türk okçuluğunun yerini pekiştirecek. Türkiye'de hazırlanmış ve dünyaya yayılmış bir kitap olması bunu getirecek. Dünyada okçuluk gelişirken bunun Türkiye'nin milli ata sporlarından biri olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin tanıtımına da katkı sağlamış oluyoruz." dedi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Arapça, Arnavutça, Boşnakça, Fransızca ve İngilizceye çevrilen "12 Adımda Okçuluk” kitabı okçuluk alanında önemli bir boşluğu dolduruyor.

Okçuluk hakkında büyük bir boşluğu dolduran kitapta; modern okçuluğun olmazsa olmazları, püf noktaları yer alıyor. Duruş, kiriş tutma, çene altı pozisyonu ve nişan alma gibi tüm detaylar adım adım anlatılıyor. Teorik bilgiler ve okçuluğun temel tekniklerini gösteren resimler içeren kitap, karekod uygulaması ile videolarla destekleniyor.

DÜNYADA BİR İLK

Şu anda 40'a yakın ülkede Türk okçuluğu kurslarının olduğunu söyleyen Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş, "Bu kurslar sadece bir sportif faaliyet değil, Türk okçuluğunun felsefesini de öğretiyoruz. Bizden çok fazla talep oluyordu o yüzden bu kitap dünyada da tek." ifadelerini kullandı.

YENİ PROJELER GELİYOR

2003 yılında kurulan Okçular Vakfı'nın modern okçulukla ilgili hazırladığı başvuru kitabının yanında yeni projeleri de bulunuyor.

Okçular Vakfı Başkanı Ali Haydar Yıldız da yeni projeler hakkında şöyle konuştu:

"Geleceğin inşasının geleneğin ihyası ile olacağına inanıyoruz. Şu anda hazırlıkları devam eden bizim Türk yayına, onun formatına uygun bir şekilde daha uygun fiyatta yerli ve milli bir Türk yayını imal edeceğiz."

Diğer Etkinlikler

Buenos Aires Yunus Emre Enstitüsü ve Buenos Aires Özerk Şehir Yönetiminin (CABA) katkılarıyla “19. Müzeler Gecesi” adlı...

Yunus Emre Enstitüsü, Suriye Güvenli Bölge’de bulunan temsilciliklerinin sayısını artırarak Yunus Emre’nin barış...

Yunus Emre Enstitüsü ile Okçular Vakfı iş birliğinde Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünü anmak, Türk milletinin...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin eşsiz kültürel ögelerini farklı kıtalara taşıyarak Türk kültürünü dünya çapında ilgi...