Türkçe Güney Kore'de Daha da Yaygınlaşacak

Yazıcı-dostu sürüm

Türkçenin Güney Kore’de daha etkin bir şekilde öğretilmesi için, Yunus Emre Enstitüsü ile Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yabancı Diller Tanıtım Ajansı iş birliği yapacak. İmzalanan işbirliği anlaşması ile Türkçe Güney Kore'de daha da yaygınlaşacak.

Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) bünyesinde faaliyet gösteren Özel Yabancı Diller Tanıtım Ajansı (CFL) ile Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) arasında Türkçenin Güney Kore’de daha etkin tanıtımı ve öğretimine katkıda bulunmak amacıyla bir iş birliği anlaşması imzalandı.

İmza töreni Seul Yunus Emre Enstitüsünün çok amaçlı salonunda gerçekleştirilirken, imzalanan anlaşmaya göre, iki kurum arasında Türkçe eğitimi konusunda organik bir iş birliği kurulacak ve özel tanıtım programları geliştirilerek ortak projeler yürütülecek.

ÇEVRİM İÇİ TÜRKÇE KURSLARI

İki kurumun iş birliği, 4 Ağustos-10 Eylül 2020 tarihleri arasında 70 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen ücretsiz çevrim içi Türkçe kursları ile başlamıştı.

Güney Kore'de Türk dilinde uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencilerine çevrim içi eğitim olanakları sunulacak.

Kasım ayından itibaren uygulanmaya başlanacak olan yeni programlar çerçevesinde Türk dilinde uzmanlaşmak isteyen üniversite öğrencilerine çevrim içi eğitim olanakları sunulacak. KOVİD-19 pandemisinin sebep olduğu seyahat kısıtlamaları neticesinde Türkiye’ye gidemeyen öğrencilerin eksikliklerini kapatmalarını amaçlayan programların sayısı ve çeşitliliği artırılacak. 

TÜRK KÜLTÜRÜ ATÖLYELERİ

Öğrenciler, Enstitü tarafından sunulan Türk kültürünü deneyimleme atölyelerine katılım fırsatı da yakalayacak.

Güney Kore’de Özel Yabancı Dillerin Eğitiminin Desteklenmesine Dair Kanun ve Uygulama Kararnamesi uyarınca, Millî Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Eğitim Enstitüsü'nün desteğiyle kurulan Özel Yabancı Diller Tanıtım Ajansı Türkçenin yanı sıra; Moğolca, Özbekçe, Farsça, Malayca, Endonezce, Tayca, Portekizce, Lehçe, Macarca ve Hintçe başta olmak üzere pek çok dil özelinde tanıtım ve geliştirme projeleri yürütüyor.