Türkçe öğrenmek için Aydın’a geldiler

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü “Türkçe Yaz Okulu" programına katılmak üzere Aydın’a gelen 20 yabancı öğrenci Cumartesi Pazarını gezerek yöresel ürünleri tanıdılar. Ayrıca bölgenin önemli turizm merkezi Afrodisias’ı ziyaret ettiler.

Yunus Emre Enstitüsü 2017 “Türkçe Yaz Okulu” 22 şehirle birlikte Aydın’da da gerçekleşti. Program öğlene kadar Türkçe dil eğitimleri öğleden sonra kültür ve sanat faaliyetlerine katılım ve ayrıca Aydın’ın tarihî ve turistik mekânlarını ziyaretler şeklinde gerçekleşti. Aydın’a gelen 20 yabancı öğrenci, şehirde yaptıkları ziyaretlerde Türkçelerini Anadolu’nun kültürü ile harmanladı, katıldıkları etkinliklerde Türk kültür ve sanatını öğrendiler.

Aydın’da düzenlenen geziler kapsamında öğrenci grubu; Kuşadası, Güzelçamlı, Didim-Akbük, Apollon Tapınağı, Tralleis Antik Kenti, Cianoğlu Külliyesi, Yavuz Sultan Selim Camii, Adnan Menderes Çiftliği, Aydın Etnografya Müzesi, Arapapıştı Kanyonu, Paşa Yaylası, Bozdoğan Yörük Kıl Çadırı, Selçuk, Efes, Meryem Ana, Aytepe Mesire alanı ve Çiğli Doğal Yaşam Parkını gördü. 12 Ağustos’ta Aydın merkezde Cumartesi Pazarı’nı gezdi, bölgenin ürünlerini tanıdı ve ardından bölgenin önemli turizm merkezi Afrodisias’ı ziyaret etti. 8 Temmuz’da öğrenciler için “Geleneksel Türk Kültürü” konulu bir konferans düzenlendi.

Adnan Menderes Üniversitesi’nde eğitim gören 20 öğrencinin ülke ve şehirleri ise şöyle; Macaristan/Budapeşte, Bosna-Hersek / Foynitsa, Sudan / Hartum, Malezya / Kuala Lumpur, Filistin /  Kudüs, Kıbrıs / Lefkoşa, Bosna-Hersek, Kosova / Prizren, İtalya / Roma, Arnavutluk / Tiran, Japonya / Tokyo, Makedonya / Üsküp, Hırvatistan / Zagreb.

Külliye’de veda

Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl 8.’sini gerçekleştirdiği Türkçe Yaz Okulu programı, Türkiye'nin 22 farklı şehirde, 23 üniversitenin ev sahipliğinde Erzurum, Rize, Balıkesir, Çanakkale, Sivas, İstanbul, Afyon, Isparta, Sakarya, Karabük, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Bolu, Ankara, Giresun, Samsun, Karaman, Konya, Aydın, İzmir ve Nevşehir'de yapıldı. Programın kapanışı 15 Ağustos Salı günü Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığınca himaye edilerek Beştepe Külliyesi’nde gerçekleşti. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Yunus Emre’nin dili ile dünyaya barış mesajını iletti.

Gönül köprüleri Türkçe ile kuruluyor

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Enstitü olarak 60 ülkede toplam 138 noktada hizmet verdiklerini belirterek, Enstitü olarak dünya toplumlarının Türkiye'yi daha yakından ve doğru kaynaklardan tanımasını amaçladıklarını söyledi. Türkçe Yaz Okulu’nun da bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen önemli programlardan biri olduğunu söyledi.