Türkçe Yaz Okulu Karaman grubu: Bizleri Anadolu insanının sıcak gülümsemesi karşıladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün düzenlemiş olduğu Türkçe Yaz Okulu programları hız kesmeden devam ediyor. Türkçe Yaz Okulu kapsamında Türkiye’ye gelen Karaman grubu öğrencileri geldikleri günden bu yana çeşitli yerleri gezerek Türk dilini ve kültürünü yerinde öğrenip pratik yapma şansı buldular.

23 Temmuz'da Karaman şehrine gelen öğrenciler "Karaman'a gideceğimizi öğrendiğimizde içimizde heyecanla karışık bir merak duygusu hâkimdi. İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirleri uzaktan da olsa tanımıştık ama Karaman'ı hiç bilmiyorduk. Burada Anadolu insanının sıcak gülümsemesi ve misafirperverliği karşıladı bizleri. Merak duygusu yerini mutluluğa bıraktı, hatta bazı arkadaşlarımız Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine yüksek lisans için başvuruda bulunarak burada kalmak istediler. Anadolu'yu ve insanını çok sevdik. Burayı ve Türkiye'nin diğer şehirlerini tekrar ziyaret etmek istiyoruz. Bizim bu tecrübeyi yaşamamızı sağlayan Yunus Emre Enstitüsü, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve bizimle sabah akşam ilgilenen hocalarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

Öğrenciler program çerçevesinde Kapadokya, Konya, Antalya gibi şehir dışı turların yanında Karaman'ın doğal ve tarihî yerlerini görme fırsatı yakaladılar. Ayrıca Türk okçuluğu, ebru, seramik gibi geleneksel Türk sanatlarını yakından tanıyıp çalışmalara katıldılar.