Türkçe Yaz Okulu Öğrencileri Ankara Turunda

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu 2019 öğrencileri, Ankara’nın metropol ilçelerinden doğal ve tarihi birçok güzelliğe ev sahipliği yapan Keçiören’de düzenlenen gezi programına katıldılar.

Program, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un makamında ziyaret edilmesi ile başladı. Kültür elçilerinin ilk durağının Keçiören Belediyesi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Altınok, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde el ele daha güzel bir dünya göreceğimize inancım tam.’’ diye konuştu.

Belçikalı Justine Ney ve Mısırlı Yusuf Ömer’in Başkan Altınok’a çiçek takdiminde bulunmalarının ardından öğrenciler, belediye sınırları içindeki mekânlarda tura çıktılar.

Türkiye’nin eğitim veren ilk ve tek akvaryumu olan Keçiören Belediyesi Deniz Dünyası’nı gezen katılımcılar deniz balıkları, tünel, tatlı su balıkları, timsah ve kaplumbağaları yakından izleme fırsatı buldular. Programa Gürcistan’dan katılan Tinatin Chikviladze ‘‘Daha önce sadece kitaplarda ve televizyonda gördüğüm birçok deniz canlısını ilk defa canlı canlı görme şansına sahip oldum. Bu fırsatı bize sağlayan Yunus Emre Enstitüsüne çok teşekkür ederim.’’ dedi.

Keçiören Belediyesine bağlı botanik bahçe gezisinin ardından teleferikle seyahat ederek Estergon Kalesine geçen öğrenciler, Enstitü ve Belediye yetkililerinin eşliğinde yenilen akşam yemeği sonrası şarkılar söyleyip gönüllerince eğlendiler.