Türkçe Yeterlik Sınavı 29 Ülkede Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün 18 Eylül 2020 tarihinde 29 ülkve ve 34 merkezde düzenlediği Türkçe Yeterlik Sınavı’nda (TYS) başarılı olanlar B2, C1 veya C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi alabilecekler. TYS belgeleri, eğitim ve iş yaşamında birçok avantaj sunuyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından geliştirilen Türkçe Yeterlik Sınavı'nın (TYS) bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. 18 Eylül 2020’de 29 ülke ve 34 merkezde eş zamanlı olarak uygulanan sınava Türkçeyi yabancı veya ikinci dil olarak öğrenen, Türkçe dil yeterliğini ölçmek ve belgelendirmek isteyen çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye’deki üniversitelerde eğitim almak, iş başvurusu yapabilmek ve üniversitelerin hazırlık sınıflarına yönelik muafiyet kazanmak gibi amaçlarla TYS’ye katılan; Türkçe dil yeterliklerini belgelendirme ihtiyacı olan bireyler başarı durumlarına göre B2, C1 veya C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi alabilecekler. TYS’de başarılı olan bireyler, Türkiye’deki üniversitelere kabul sürecinde avantajlı hale geliyor, Türkiye’de eğitim alma hakkı kazandıklarında ise Türkçe hazırlık sınıfı okuma zorunluluğundan muaf oluyorlar.

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS), yabancı öğrencilerin Türkiye’ye ilgisini artırmakla birlikte söz konusu öğrencilerin iş ve eğitim başvurularının kabulünü kolaylaştırması ve daha sağlam bir düzlemde değerlendirilmesi açısından büyük önem arz ediyor. Ayrıca TYS ile Türkçe öğreten farklı kurumlardaki öğretimin de standartlaştırılması amaçlanıyor.

TYS ile ilgili ayrıntılı bilgiye tys.yee.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

 

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilciliklerinde, Ankara ve İstanbul'da 27 Nisan 2024...

Dünyanın dört bir yanında çok sayıda kişi eğitim ve kariyer imkânları dolayısıyla Türkiye’yi tercih ederek “Türkiye...

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilciliklerinde ve Ankara’da 13 Ocak 2024 tarihinde...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Türkçenin dünyada yankılanması amacıyla büyük çaplı Türkçe...