Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) Başvuruları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yurt dışındaki Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerinde ve Ankara'da 17 Eylül 2022 tarihinde yapılacak Türkçe Yeterlik Sınavının başvuruları 25 Temmuz 2022 tarihinde başladı. Başvurular 19 Ağustos’a kadar devam edecek. Sınav uygulaması, sınıf ortamında kâğıt tabanlı olarak gerçekleştirilecek.

TÜRKÇENİN ULUSLARARASI GEÇERLİĞE SAHİP İLK VE TEK DİL SINAVI

Yunus Emre Enstitüsünün geliştirdiği Türkçe Yeterlik Sınavı  (TYS) ALTE (The Association of Language Testers in Europe)  onayını (Q-mark) alarak Türkçenin ilk ve tek uluslararası geçerliği onaylanmış dil sınavıdır. Bireylerin Türkçe okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerine yönelik yetkinliklerinin, geçerliği ve güvenirliği kanıtlanmış ölçme araçları ile ölçülmesi ve değerlendirilmesinde Türkçe Yeterlik Sınavının başarısı ALTE onayı ile tescillenmiştir.

Sınavda başarılı olan adaylara puanlarına göre B2 ve C1 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi verilmektedir. ALTE Kalite Nişanına (Q-mark) sahip olan Türkçe Yeterlik Belgesi, Türkçenin ilk ve tek uluslararası geçerliğe sahip dil yeterlik belgesi özelliği taşımaktadır.

Türkçe dil seviyenizi belgelendirmek için TYS başvurularını kaçırmayın!

Sınav Tarihi: 17 Eylül 2022

Başvuru Tarihleri: 25 Temmuz – 19 Ağustos 2022

Başvuru işlemleri  https://sinav.yee.org.tr üzerinden yapılacaktır.

TYS ücretleri için tıklayınız. Sınav Merkezleri için tıklayınız.

TYS ile ilgili ayrıntılı bilgiye tys.yee.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilciliklerinde, Ankara ve İstanbul'da 27 Nisan 2024...

Dünyanın dört bir yanında çok sayıda kişi eğitim ve kariyer imkânları dolayısıyla Türkiye’yi tercih ederek “Türkiye...

Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan temsilciliklerinde ve Ankara’da 13 Ocak 2024 tarihinde...

Yunus Emre Enstitüsü, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Türkçenin dünyada yankılanması amacıyla büyük çaplı Türkçe...