Türkçeni Test Et

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün, Türkçe yeterliğini belgelemek isteyen bireylere yönelik yılda üç defa düzenlediği Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS) başvuruları, 2019 yılı için 23 Ağustos Cuma günü sona eriyor.

Türkçeyi yabancı dil veya ikinci dil olarak edinen bireylerin 4 temel dil becerisinin (okuma, dinleme, yazma, konuşma) ölçülmesi ve belgelendirilmesi amacıyla “Diller İçin Avrupa Ortak Öneriler Çerçevesi”ne (CEFR) göre Enstitü tarafından geliştirilen sınava dünyanın pek çok noktasından başvuru yapılabiliyor.

2013 yılından bu yana Türkiye ve Yunus Emre Enstitülerinin bulunduğu tüm ülkelerde eş zamanlı olmak üzere yılda üç defa uygulanan sınava Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenen ve Türkçe yeterliğini ölçmek, Türkiye’de akademik kariyer yapmak isteyenler ve Türkye’deki üniversitelerde eğitim hakkı kazarak Türkçe hazırlık sınıfından muaf olmak isteyen yabancı uyruklu üniversite öğrencileri katılabiliyor.

Üç oturumda gerçekleştirilen TYS’de başarılı olan adaylar B2, C1 ve C2 düzeylerinde Türkçe Yeterlik Belgesi’ne sahip oluyor.

TYS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tys.yee.org.tr; 43 ülkede bulunan 49 başvuru ve sınav merkezinin yanı sıra başvurular için https://sinav.yee.org.tr/Login adresini ziyaret edebilirsiniz.