Türkçenin Sesi Radyosunda Ramazan Ayına Özel Programlar

Yazıcı-dostu sürüm

Her yıl Ramazan ayına yaptığı özel programlarla evlere konuk olan Türkçenin Sesi Radyosu bu yıl da birbirinden özel programlarla Ramazan'ın ruhunu yüreklere taşıyor. Her gün Ramazan’a özel dört programla dinleyicilerin karşısına çıkan Radyo, Ramazan'a ait değerleri, güzellikleri ve coşkuyu yaşatmaya devam ediyor. 

Türkçenin Sesi Radyosu Ramazan’a özel dört program düzenliyor. Dinleyicilere Ramazan’ın sıcaklığını hissettiriyor. “Ramazan Medeniyeti” isimli programla Ramazan ayının inanç ve kültür dünyasındaki yeri anlatılıyor. 

“Ne Var Ne Yok” programında Ramazan ayında iftar için yapılan hazırlıklar, yemek kültürü gibi konular hakkında sohbetler gerçekleşiyor. 

“Ramazan Meydanı” isimli programda ortaoyun ve meddahlık gelenekleri günümüze aktarılıyor.

Günün farklı saatlerinde yayımlanan “Ramazan Günlüğü” isimli programda Ramazan ayının güzellikleri bir cümle  ile özetlenerek Ramazan'ın ruhuna dair güzellikler paylaşılıyor. 

RAMAZAN MEDENİYETİ: Program Ramazan ayının aç kalmaktan ibaret olmadığının özellikle altını çiziyor. Programda Ramazan ayının bizim inanç ve kültürümüzde oluşturduğu farklılıkları, doğru kaynaklardan (Kur’an ve Sünnet) beslenip adeta inancımızı tazelediğimiz bir aya nasıl dönüştüğünü anlatılıyor.

Program Ramazan boyunca her gün iftar öncesi 19.00 ve sahur vakti 03.30'da dinlyecilere Ramazan ayının ruhunu yansıtıyor.

NE VAR NE YOK: Ramazan ayının sohbet ve muhabbetlerimizle nasıl iç içe geçtiği, iftar öncesi hazırlıklar, yemek kültürümüz, iftar sonrası sahura kadar olan süreye neler sığdırdığımızın anlatıldığı bir program olarak sunuluyor. 

Program Ramazan boyunca her gün 14.00 ve sahur vakti 02.00’de yayımlanıyor. 

RAMAZAN MEYDANI: Programda Türk kültüründe var olan ‘ortaoyunu’ ve ‘meddah’ gibi sanatların bir nevi çağdaş versiyonu icra ediliyor.

Program Ramazan boyunca her gün gündüz 11.30 ve iftar öncesi 18.30’da yayımlanıyor.

RAMAZAN GÜNLÜĞÜ: Program Ramazan boyunca her gün bir cümleyle Ramazan ayı anlatılıyor.  Başlangıçtır Ramazan… Kötülüklere karşı koymaya yarayan tüm donanımlara sahip olmak için orucu bir kalkan gibi kullanma hünerine sahip olmak ve güçlü olabilmek için aradığımız bir başlangıçtır.

Program, Ramazan boyunca her gün 3 saatte bir, günde 8 kez dinleyicilerle buluşuyor.