Türkçeyi Yaşayarak Öğreniyorlar

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl onuncusu gerçekleştirilen “Türkçe Yaz Okulu” programında, dünyanın farklı ülkelerinden bir araya gelen 100 genç, Türkiye’yi ve Türk dilini yaşayarak öğreniyor.

İletişim dili olarak Türkçenin kullanıldığı programda aldıkları Türkçe dersleri ile birlikte Türkiye’nin kültürel birikimini ve doğal güzelliklerini düzenlenen gezi programları ile yakından tanıma şansı bulan öğrenciler, programın son haftasında İstanbul’un tarihi ve kültürel birikimini keşfediyor.  

Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi ve Büyükada gibi birçok tarihî ve turistik mekânı görme şansı yakalayan Türkçe Yaz Okulu öğrencileri, yaşadıklarını deneyimi çektikleri videolar ve fotoğraf karelerine aktardı.

Katılımcılardan İranlı Mehrnaz Keyhanfar, Büyükada ziyaretinin ardından izlenimlerini aktardığı konuşmada, “Hayallerimin şehrindeyim, 27 yaşındayım ve bugüne kadar en çok istediğim dileğim Yunus Emre Enstitüsü tarafından gerçekleştirildi. Masalsı bir rüyada gibiyim ve uyanmak istemiyorum” ifadelerine yer verdi.

Dünyanın farklı kültürlerini dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın Türkiye’de bir araya getiren “Türkçe Yaz Okulu”, Enstitü tarafından düzenlenen tematik yaz okullarının İstanbul’da buluşması ile 2 Ağustos Cuma günü Küçük Su Kasrı’nda düzenlenecek kapanış programıyla sona erecek.