Türkiye-AB Kültürlerarası Diyalog Hibe Programına İlişkin Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog (Turkey-EU Intercultural Dialogue-ICD) kapsamında EUNIC (European Union National Instıtutes for Culture–Avrupa Birliği Ulusal Kültür Enstitüleri) üyesi Kültür Enstitülerinin temsilcileri 21 Mart 2018 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde bir araya geldi.  

Toplantıya, EUNIC Ankara Başkanı ve Fransız Kültür Merkezi Müdürü Sébastien Du Courtois, EUNIC İstanbul Başkanı ve Avusturya Kültür Ofisi Müdürü Romana Königsbrun, British Council Ülke Direktörü Cherry Gough, Ankara İtalyan Kültür Merkezi temsilcisi Şükran Erdiriç, Ankara Portekiz Büyükelçiliği temsilcisi Yovanna Yaranoviç ve Ankara Goethe Enstitüsü Müdürü Barbara Frankenberg katıldı.

Proje yönetim ekibinin sunumu sonrası, soruların cevaplandığı görüşmede ICD Hibe Programına başvuru koşulları, Avrupa Birliği projelerinin Türkiye’deki etkisi ve devamlılığı konuşuldu. Yunus Emre Enstitüsü ile muhtemel iş birliği alanlarının da planlandığı toplantının ardından kurum temsilcileri, Enstitünün TOBB binasında yer alan “Kültür Durakları” sergi alanını ziyaret ederek, Enstitü tarafından yapılan ve yapılmakta olan pek çok proje, etkinlik, bilimsel ve akademik çalışma hakkında bilgi edindi.