Türkiye Burslusu Öğrencilere Türkçe Yeterlik Sınavı Bilgilendirme Toplantısı Ankara’da Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

13-16 Haziran 2016 tarihlerinde 3000 Türkiye Burslusu öğrenciye yapılacak olan Türkçe Yeterlik Sınavına yönelik Yunus Emre Enstitüsü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Burslusu Öğrencilere Türkçe Yeterlik Sınavı Bilgilendirme Toplantısı” 2 Haziran tarihinde Ankara’da yapıldı.

47 üniversitenin Türkçe Öğretim Merkezi sorumluları, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı temsilcileri ve Yunus Emre Enstitüsü yetkililerinin katıldığı toplantıda ilk konuşmayı yapan Yunus Emre Enstitüsü Başkan Yardımcısı Dr. Şaban Çobanoğlu, Yabancılara Türkçe Öğretimi alanında yapılan ölçme-değerlendirme çalışmalarının bir standarda kavuşmasını ümit ettiğini belirtti. Konuşma bittikten sonra söz alan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı temsilcisi Serhat Acar, Türkçe Öğretim Merkezlerinin çok önemli olduğunu, yurt dışından gelen öğrencilerin Türkçe ve Türkiye algısıyla ilk olarak bu merkezlerde tanıştığını ve burada öğrendikleri Türkçe ile üniversite eğitimine devam ettiğini söyledi. Ayrıca bu toplantıdan çıkacak sonuçların Türkçenin öğretimi konusunda katılımcıları bir adım daha ileri götüreceğini dile getirdi.

Yunus Emre Enstitüsünden Kerim Sarıgül, Nursel Tan Elmas ve Hilal Bağcı’nın Türkçe Yeterlik Sınavının uygulanmasına dair bilgiler sunduğu toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.