Türkiye-Güney Kore Fotoğraf Sergisi Talihlileri için Ödül Töreni Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi (HUFS) tarafından “Türkiye-Güney Kore Diplomatik İlişkilerinin 65. Yılı Fotoğraf Sergisi Ödül Töreni” düzenlendi.

İki ülke arasındaki kardeşliğe ithafen YEE ve HUFS iş birliği; T.C. Seul Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları Seul Ofisi ve Anadolu Ajansı destekleriyle 24 Mayıs – 3 Haziran 2022 tarihleri arasında “Türkiye-Güney Kore Diplomatik İlişkilerinin 65. Yılı Fotoğraf Sergisi” düzenlenmişti.

Bu fotoğraf sergisi, 1950 Kore Savaşı'ndan başlayarak, 18 Mart 2022'de resmî açılışı yapılan Çanakkale Köprüsü’ne kadar uzanan bağları kronolojik olarak ziyaretçilerle buluşturmuştu.

SOSYAL MEDYADA SERGİYE DAİR FOTOĞRAF PAYLAŞAN TALİHLİLERE SÜRPRİZ HEDİYELER

Serginin açık kaldığı süre boyunca sergiden en özel görüntüleri sosyal medyada “Kardeş Ülke” etiketiyle paylaşan ziyaretçilere çok özel hediyeler dağıtılması amacıyla özel bir etkinlik de gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla bir kişiye Türkiye’ye gidiş-dönüş Türkiye bileti, 2 kişiye Türk kahvesi hediye seti, 15 kişiye hediye paketi ve 25 kişiye 2 kişilik Türk kahvesi hediye kuponu hediye edildi.

Sergiyi ziyaret ederek burada çektikleri fotoğraf ve videoları Instagram’da “Kardeş Ülke Türkiye” etiketiyle paylaşan katılımcılar arasından otomatik çekiliş sistemiyle belirlenen 53 talihlinin katılımıyla HUFS Akıllı Kütüphanesi’nde bir de ödül töreni düzenlendi.

Törende hediye kazanan talihliler birer konuşma yaptı ve iki ülke arasındaki kardeşlikle ilgili düşüncelerini anlatma fırsatı buldular.

Diğer Etkinlikler

Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini gösteren 40 fotoğrafın yer aldığı "Türkiye Yüzyılı" sergisi, Londra ...

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de hat, ebru, tezhip, kat'ı ve minyatür sanatlarından eserlerin yer aldığı Türk...

Fransa'nın başkenti Paris'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 4 Türk kadın ressamın eserlerinin yer aldığı...

Rusya’nın başkenti Moskova’da “Türkiye’den Manzaralar” temalı resim sergisi açıldı.

Moskova Yunus Emre Enstitüsünün...