“Türkiye’deydim” Kültürel Gezisi Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türk kültürünün tanıtılması amacıyla İran’dan farklı kültür alanlarından beş kişinin katıldığı “Türkiye’deydim” Kültürel Gezi Programı 20-25 Aralık 2015 tarihlerinde yapıldı.

İran Sadi Enstitüsü Uluslararası İlişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı Muhammed Rıza Derbendi, Allame Tabatabai Üniversitesi Öğretim Üyesi Keyumers Fellahi, yönetmen Orod Attarpur, gazeteci yazar Ali Mirfettah ve gazeteci Mahbube Hakiki’nin katıldığı gezide İstanbul, Ankara ve Konya şehirlerindeki tarihi-kültürel yapıtlar ve kurumlar ziyaret edildi.

20 Aralık 2015 Pazar günü İstanbul’da başlayan gezide misafirler, ilk olarak Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen “Mimar Ali Ekber İsfahani ve Safevi Mimarisi” adlı konferansa katıldı. İstanbul gezisinin ilk günü, tarihi restoranda ikram edilen İskender Kebap’ın ardından Boğaz turuyla sona erdi.

İstanbul gezisinin ikinci gününde Süleymaniye Külliyesi, Kapalı Çarşı, Nuruosmaniye Camii, İstanbul İl Müftülüğü, Ayasofya Müzesi ve Sultan Ahmet Camii ziyaret edildikten sonra Ankara’ya doğru yola çıkıldı.

Salı günü Ankara’yla devam eden gezide sabah Yunus Emre Enstitüsünde Prof. Dr. Hayati Develi ve Dr. Şaban Çobanoğlu ile yapılan görüşmelerin ardından Hamamönü, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Hacı Bayram Camii ziyaret edildi.

Çarşamba günü Konya’ya vardıktan sonra Meram Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Konya Sanayi Odası ziyaret edildi.

Perşembe günü ise Alâeddin Tepesi, Alâeddin Camii, İnce Minare Müzesi, MÜSİAD Konya şubesi, Mevlana Müzesi, KONTV binası ve Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü ziyaret edildi.