Türkiye’nin Kültür Dergisinin Yeni Sayısı Yayında 

Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan Türkiye’nin kültür dergisi .tr 28. sayısıyla okurlarıyla buluşuyor.  

Her sayısında birbirinden ilginç konuları işleyen dergide bu sayıda yine çok özel konular okuyucuların beğenisine sunuluyor. Derginin bu sayısında, dünyanın sayılı mutfaklarından Türk mutfağı farklı konularla ele alınıyor.

Köklü bir mutfak mirasının temsilcisi olan günümüz Türkiye’sinde, topraktan masaya giden yemeğin öyküsü yeni sayıda yer alıyor. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na gastronomi alanında 2019’un son aylarında dâhil olan Afyonkarahisar, Türkiye’nin coğrafi işaretli lezzetleri, Gaziantep’in baharat kokulu çarşıları ve her yıl düzenlenen Türkiye’nin önemli lezzet festivallerinin anlatıldığı sayıda ayrıca egzotik bir sebze olan enginarın Türk mutfağına girişi okurlarla buluşuyor.

Türkiye’nin sahip olduğu arkeolojik zenginliğin yurt dışında daha fazla tanınması adına 2019 yılının Göbeklitepe yılı olarak ilan edimesi ile bilim dünyası ve turizmde parlayan bu bölgeyi daha yakından tanımak için, Göbeklitepe’nin dünya açısından öneminin farklı bir bakış açısıyla irdelendiği önemli bir makaleye derginin bu sayısında yer veriliyor. 

Her sayısında Türkiye’nin önemli kültürel değerlerine yer veren .tr dergisi daha birçok farklı konunun işlendiği yeni sayısıyla, Türkiye’yi yeniden keşfetmek isteyenleri eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Derginin tamamına trdergisi.yee.org.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Keyifli okumalar diliyoruz.
 

Diğer Etkinlikler

Kosova’da 10-14 Ekim tarihlerinde düzenlenen İpek Kitap Fuarı’na Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Türkiye'den...

Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü, Anadolu’nun kadim medeniyetlerinden Hitit İmparatorluğu hakkında önemli bir konferans...

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve YTB kurumları Kahramanmaraş’ın sesini dünyaya duyurmak...

İşkodra Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı iş birliği ile 10...