Türkoloji Yaz Okulu Öğrencileri Sertifikalarını Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün 22 ilde 57 ülkeden 700 öğrenciyi misafir ettiği ve bu yıl 8.’sini düzenlediği Türkçe Yaz Okulu kapsamında Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde yürütülen Türkoloji Yaz Okulu'nun 136 öğrencisi sertifikalarını aldı.

Yaz Okulu Öğrencileri ile birlikte Türkoloji mezunu 33 okutman adayı zorlu 4 haftalık eğitimin ardından sertifikalarını aldılar.

Programın açış konuşmalarını Hacettepe Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Nazmiye Topçu Tecelli, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Kerim Sarıgül ve Türkoloji Müdürü Tayfun Kalkan yaptılar. Konuşmalarda kurumlararası iş birliğinin önemine vurgu yapılarak programın sadece kurumların değil tüm Türkiye’nin yararına olduğu ve bu öğrenciler aracılığıyla kültürel bağların daha da kuvvetleneceği aktarıldı. Açılış konuşmalarının ardından Makedonyalı Burcu Aliyeva ile Azerbaycan’dan İslam Mamedov öğrenciler adına Türkçe Yaz Okulu deneyimlerinden ve memnuniyetlerinden bahsettiler.

Konuşmaların ardından Türkçe Yaz Okulu boyunca düzenlenen etkinliklerden oluşan kısa bir film gösterildi. Öğrencilerin filmde kendilerini görmeleri duygusal anlan yaşamalarına sebep oldu.

Sertifikaların takdim edilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ve sunulan ikramların ardından sertifika töreni son buldu.