TÜRKSOY Konseri Viyana'da Müzikseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliği ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası sahne aldı.

30 Kasım Cuma günü Viyana'nın en seçkin konser salonlarından Musikverein’da gerçekleşen konser müzikseverlerden yoğun ilgi gördü. Türk dünyasından Ulvi Cemal Erkin, Fikret Amirov, Nury Khalmamedov, Tles Kazhgaliyev  gibi son dönem bestecilerin eserleri ile Klasik Batı müziğinin aynı formdaki eserleri birlikte icra edildi. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve TÜRKSOY Başanı Düsen Kaseinov'un da teşrif ettiği konsere çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKSOY Başkanı Düsen Kaseinov özellikle Avusturyalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin açılış konuşmasında, TÜRKSOY’un 25’inci kuruluş yılı olması nedeniyle büyük bir mutluluk içinde olduklarını dile getirerek, dünya genelindeki Yunus Emre Enstitülerinin desteğinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de konuşmasında Enstitü olarak böyle güzel bir organizasyona imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, dünya genelinde 60’ın üstünde ülkede faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitülerinin oluşturduğu kültürel hareketliliğe dikkati çekti. 

Davetlilerin büyük ilgiyle takip ettikleri konser yaklaşık iki saat sürdü.