TÜRKSOY’dan Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’e Özel Madalya

Yazıcı-dostu sürüm

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından “25. Yıl Madalya Takdim Töreni” düzenlendi.

Türk dünyasının kültür ve sanatını dünyaya tanıtma amacıyla TÜRKSOY Genel Sekreterliğinde 26 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen törende, özel olarak hazırlanan madalyalar sahiplerine takdim edildi.  

Törende konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, TÜRKSOY üyesi ülkelerin kültür bakanlarının bütün çalışmalarında yanlarında olmalarından ötürü minnetini dile getirirken, "25 yıl boyunca faaliyetlerimizde bizi destekleyen, imkânlarımızı artıran hem maddi hem manevi olarak yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Siyaset, bürokrasi ve sanat camiasında yer alan isimlere Genel Sekereter Kaseinov tarafından ödül takdim edilen törende, teşkilatın faaliyetlerine sağladığı değerli katkılarından ötürü Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş de “TÜRKSOY 25. Yıl Madalyası”na layık görüldü.

Prof. Dr. Şeref Ateş, TÜRKSOY'un özellikle yurt dışındaki faaliyetleri içerisinde yer alması, katkı sağlamasının Yunus Emre Enstitüsünün önemli görevlerinden biri olduğunu vurguladı. Ateş, Genel Sekreter Düsen Kaseinov'un diplomatik tecrübesi ve bütün kurumları bir arada toplama kabiliyeti ile Türk Dünyası kültür ve sanatını başarıyla tanıtmaya devam ettirdiğini sözlerine ekledi.