Uluslararası Medya Mensupları Türkçe Sertifikası Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen eğitim programında Türkçe öğrenen uluslararası medya mensuplarına sertifika töreni düzenlendi.

İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Türkçe öğrenim sürecinde medya mensuplarına yardımcı olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Çabalarından ötürü medya mensuplarını kutlayarak, gösterdikleri ilgi ve gayretten dolayı kendilerine teşekkür eden Prof. Dr. Ateş, medya mensuplarına takdim edilen Türkçe sertifikalarının, eğitim programındaki başarılarının ve gayretlerinin bir sonucu olduğunu ifade etti.

Medya mensuplarının Türkçe öğrenme serüvenlerinin  Türkler  ve Türk kültürü ile tanışmak için güzel bir vesile olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ateş, Enstitü olarak, dünyanın dört bir yanında bu tanışmalara vesile olduklarını, gittikleri Kültür Merkezlerinin bulunduğu ülkelerin kültürlerini tanıyıp, bu ülkelerin halklarını da Türkçe ve kültür aktarımı yoluyla Türkiye'yi tanımaya davet ettiklerini anlattı.

Dünyadaki sorunlar karşısında en temel ve samimi çözümlerin iletişim ve tanışıklıklarla üretilebildiğini belirten Ateş, "Aslında, birçok sorunun temelinde zaten tanımadığından, bilmediğinden korkmak var. Bu korkuları kendi menfaatleri için besleyen art niyetlilerin yaydıkları yanlış bilgilendirmeler yüzünden 'öteki' imajlarını beslemek de bu sorunların temelinde yatıyor." değerlendirmesini yaptı.

"TÜRKİYE'DEKİ MESLEKİ ÇALIŞMALARI İÇİN FAYDALI OLACAK"

Prof. Dr. Ateş, Enstitü olarak, dünyanın farklı coğrafyalarındaki 64 Kültür Merkezi ve 100'den fazla irtibat noktasında çevrim içi imkânları kullanarak tüm dünya halklarıyla tanış olmaya gayret ettiklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Sizler de profesyonel olarak iletişimin artmasına ve doğru iletişim imkânları sağlayarak benzer bir gayeye hizmet ediyorsunuz. İletişimi güçlendirmek, insanların birbirinden haberdar olmasını sağlamak, ortak bir bakış açısıyla evrensel bir dil geliştirerek dünyayı daha yaşanabilir hâle getirmek ortak amacımız olmalı. Bu gayeyi, attığınız bu adım, farklı bir dili ve kültürü öğrenme çabanız en güzel şekilde pekiştirecektir. Zira iletişim için dil önemli bir araçtır. Siz de araştırma yapacağınız, bilgi aktaracağınız bir ülkenin dilini öğrenerek en doğru ve doğrudan iletişim kurmanın yolunu açmış oluyorsunuz."

TÜRKİYE'DEKİ ULUSLARARASI MEDYA MENSUPLARI İÇİN REHBER

Prof. Dr. Ateş, program kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca hazırlanan "Türkiye'deki Uluslararası Medya Mensupları İçin Rehber" kitabının, Türkiye'de yapacakları mesleki çalışmalar ve günlük yaşam için faydalı olmasını umut ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Şeref Ateş, programı düzenleyen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve başkanlık çalışanlarına, programa katkıda bulunan Enstitü uzmanlarına ve Türkçe öğretmenlerine teşekkürlerini sundu. 

Konuşmaların ardından Altun ve Ateş tarafından yabancı medya mensuplarına sertifikaları takdim edildi. Program sonunda medya mensupları ile toplu fotoğraf da çektirildi.

Sertifika töreninin ardından medya mensupları, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Beyoğlu Kültür Yolu'na düzenlenen kültür gezisine katılmak üzere program alanından ayrıldı.

 

Diğer Etkinlikler

Cakarta Yunus Emre Enstitüsü’nün çalışmaları sonrası Endonezya’da yer alan devlet ve özel olmak üzere 12...

Nijerya'nın başkenti Abuja'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, 24 Şubat...

Venezuela'da yaşayan gençler, Türk dizileri ve Türkiye-Venezuela ilişkilerinin gelişmesi ile Türkçeye her geçen gün...

Afganistan’da, Yunus Emre Enstitüsünün Osmanlı Türkçesi, sülüs hattı ve tezhip kurslarını başarıyla...