Ünlü Müzisyen Xu Fei’nin Türkiye Klibi Çin’de Rekor Kırdı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak “Misafirimiz Olun” çağrısı ile ülkemize gelen misafirlerin paylaşımlarında yer alan Türkiye her yönü ile Çin gündeminde konuşulmaya devam ediyor.

Enstitünün kültür diplomasisi faaliyetleri kapsamında bir yıl önce hayata geçirdiği projenin başlangıcından bu yana aralarında sanatçı, yönetmen, kanaat önderleri, sosyal medya platformu temsilcileri ve basın mensubu gibi pek çok farklı alandan Çin’in öne çıkan isimleri ülkemizde misafir edildi. 6 farklı heyette bulunan Çinli misafirlerin Türkiye anılarına yer verdiği paylaşımlar Çin gündeminde geniş yer buldu.

Yunus Emre Enstitüsünün Türk dilini, kültürünü ve tarihini dünyaya tanıtmak amacıyla gerçekleştirdiği önemli projelerden biri olan “Misafirimiz Olun” çağrısıyla Türkiye’deki son heyette yer alan ünlü müzisyen Xu Fei, paylaştığı video ile 70 milyon kişiye ulaştı.

Ülkesinde, Müziğin Öncüleri listesinde “En Ünlü Kadın Sanatçı”, Çince şarkılar listesinde “Altın Melody TOP 10” ve East Stormy listesinde “En Ünlü Albüm” ödüllerine layık görülen şarkının videosuna buradan ulaşabilirsiniz.

 

Geniş kamusal erişime sahip çevrelerin temsilcilerinden oluşan Çinli heyetleri ülkemizde ağırlayan Enstitü, “Misafirimiz Olun” projesi ile Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyor. 2018 yılının Çin’de "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi ile birlikte önemi daha da artan proje ile ülkemize gelecek Çinli turist sayısının artırılması hedefleniyor. Söz konusu proje, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki teknoloji, iletişim ve medya alanlarındaki iş birliklerinin güçlendirilmesine de katkı sunuyor.