Ünlü Saksafon Sanatçısı İlhan Erşahin Fas’ta Konser Verdi

Yazıcı-dostu sürüm

Fas’ın ünlü uluslararası müzik festivali “Visa for Music” (VFM) kapsamında Rabat Yunus Emre Enstitüsünün sponsor olduğu İlhan Erşahin’in “Istanbul Sessions” grubu, 14 Kasım 2015 tarihinde Rabat V. Muhammed Tiyatrosu’nda bir konser verdi.

İstanbul’un dinamik ruhunu jazz, rock, disco ve dub gibi çok çeşitli müzik türleriyle harmanlayan ve New York’tan İstanbul’a, Paris’ten Sao Paolo’ya, Londra’dan Üsküp’e dünyanın her yerinde başarısını kanıtlayan “Istanbul Sessions” grubunun konserine dünyanın her yerinden birçok müzik eleştirmeni ve yapımcısı ile Fas halkından çok sayıda dinleyici katıldı.

Bir saatlik performansı sırasında eleştirmen ve dinleyicilerden tam not alan Istanbul Sessions, Türk müzisyenlerin farklı yelpazelerdeki müzikal birikimini ortaya koymuş oldu.

İlhan Erşahin Hakkında

Dünyanın önde gelen saksafon sanatçılarından biri olan İlhan Erşahin, İsveçli bir anne ve Türk bir babanın oğlu olarak 1965 yılında İsveç’in Stockholm kentinde dünyaya geldi. 1990 yılında yaşamaya başladığı ABD’nin New York kentinde aldığı müzik eğitiminin ardından, bu kente yerleşerek müzik dünyasının ünlü isimleriyle birlikte çalışmaya başladı. Çok yönlü bir kişiliği olan Erşahin, aynı zamanda bestecilik, prodüktörlük, plak şirketi sahipliği, festival küratörlüğü ve kulüp işletmeciliği gibi çok çeşitli alanlarda Türkiye’yi yurtdışında başarıyla temsil eden sanatçılardan biri olma özelliği taşıyor.

Wax Poetic, Love Trio, Our Theory, I Led Three Lives, Silver, Nublu Orchestra, Bugge’n Friends, Wonderland and Istanbul Sessions gibi birçok ulusal ve uluslararası müzik grubunun kuruluşuna öncülük eden Erşahin, yaptığı müzikte Türk geleneksel motiflerinden funk müziğe kadar çok çeşitli ezgiler bulunduğunu ve her tür müziğe karşı açık olduğunu vurguluyor.

Bebel Gilberto, Norah Jones, U-Roy, Eddie Henderson, Erik Truffaz, Sabina Sciubba, Saul Williams, Ndea Davenport, Karina Zeviani, Mamelo Soundsytem, Nina Becker, Thalma de Freitas, Nil Karaibrahimgil, Bora Uzer, Dilara Sakpınar, Hüsnü Şenlendirici, Arto Tunçboyacıyan ve Mercan Dede gibi ünlü isimlerle çalışan; yüzlerce ulusal ve uluslararası festival ve gösteride çalan Erşahin, bugüne kadar 40’a yakın albüm yayınladı.

"Visa for Music" Festivali Hakkında

Fas’ta Afrika, Ortadoğu ve dünya müziklerini bir araya getiren ve Fas Kralı VI. Muhammed’in himayesinde her yıl Kasım ayında düzenlenen gerçekleştirilen Visa for Music (VFM) festivali; bütün bu coğrafyaların çok zengin müzikal geleneği ve sanatsal dinamizmini bir araya getirmeyi amaçlamakta ve bu amaçla dünyanın her yerinden müzisyenlerin tanıtım ve teşviki için bir platform oluşturmaktadır.