Viyana’da Keloğlan ve Kırk Haramiler Masal Konseri Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın farklı coğrafyalarında geniş bir yelpazede kültürel etkileşim faaliyetleri gerçekleştirerek Türk kültürünün zenginliğini dünya sahnesine taşımaya devam ediyor.

Viyana Yunus Emre Enstitüsü ve Viyana Halk Operası iş birliğiyle “Keloğlan ve Kırk Haramiler” adlı masal konseri düzenlendi.

TÜRK MASALLARI ÇOCUKLARI BİR ARAYA GETİRDİ

1898 yılından itibaren faaliyet gösteren ve Viyana’nın en önemli operalarından biri olan Viyana Halk Operasında 8 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen masal konserine yüzlerce Türk ve Avusturyalı çocuk katıldı.

©Barbara Pálffy / Volksoper Wien

Viyana Halk Operası sanatçıları ve Ensemble Olivinn’in sahne aldığı programda Türk masalları, müzikler eşliğinde Türkçe ve Almanca olarak sunuldu.

Viyana YEE Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada Enstitü tarafından Türk edebiyatının eserlerini çocuklara ve yetişkinlere tanıtmak amacıyla Avusturya genelinde çok sayıda faaliyet düzenlendiğini ifade etti.

Koordinatör Yorulmaz, “Yetişkinler kadar çocuklar tarafından da Türk edebiyatı eserlerine yoğun ilgi gösterildiğini görmek gurur verici. Bu faaliyetimizde olduğu gibi Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında Avusturya’da Türk kültürünün geniş bir yelpazede tanıtımının yapılacağı faaliyetler düzenlemeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

KISA SÜREDE TÜM BİLETLER TÜKENDİ

4-5 ve 8 Aralık 2022 tarihlerinde olmak üzere 3 kez düzenlenen “Keloğlan ve Kırk Haramiler” adlı masal konseri, çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü ve kısa sürede tüm biletler tükendi.

ENSTİTÜ, AVUSTURYA’DA TÜRKİYE’NİN İZLERİNİ BIRAKIYOR

Viyana Yunus Emre Enstitüsü, 2015 yılından itibaren Türkiye ile Avusturya arasındaki kültürel alışverişi artırmak amacıyla dil, edebiyat, sinema, tiyatro, müzik ve el sanatları gibi farklı alanlarda çok sayıda faaliyet gerçekleştiriyor.

Diğer Etkinlikler

Tunus’ta her yıl Tunus Kültür Bakanlığı himayesinde düzenlenen Bab el-Bahr Ramazan Geceleri Festivaline katılan...

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 25 Mart 2024 tarihinde St. Mary's Islington'da bir kez daha unutulmaz bir akşam düzenledi...

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde bulunan Yunus Emre Enstitüsü (YEE) kültür merkezinde 27 Mart 2024...

İran'da Tahran Yunus Emre Enstitüsü Çocuk Korosu, 14 Mart 2024 tarihinde Nevruz Bayramı dolayısıyla bir konser verdi...