Viyana'da Köprüler Kurmak Resim Sergisi Kapandı

Yazıcı-dostu sürüm

Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün beş farklı sanatçı; Zamir Yushaev, Lom-Ali Sugaipov (Mag.Phil.), Sonja Farcher, Sonjuschka Golovanova ve Marat Pacheav'in  resimlerinden oluşan “Köprüler Kurmak, Sanat Kültürleri Birleştiriyor” adlı karma resim sergisi 16 Temmuz tarihinde düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

15 Haziranda açılan ve bir ay boyunca sanatseverlerle buluşan sergi, açılışta olduğu gibi kapanışta da yoğun ilgi ile karşılandı. Programın açılışında söz alan Enstitü Müdürü  Mevlüt Bulut "Bir ay önce bu sergimizi açtık. Bu gün de bu serginin finalini yapıyoruz. Beş farklı ressamın eserlerini burada sergiledik, kendilerine teşekkür ediyorum. Sergimizin ismi ‘’Köprüler Kurmak, Sanat Kültürleri Birleştiriyor’’ Bizde burada bu etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için bir köprü vazifesi gördük. Nasıl ki Türkiye doğu ile batı arasında bir köprü ise Viyana Yunus Emre Enstitüsü de burada bir köprü görevi görüyor" dedi. Programın sohbet kısmında beş ressam  Bir ay önce bu sergimizi açtık. Bu gün de bu serginin finalini yapıyoruz. Serginin ismi Köprüler Kurmak, Sanat Kültürleri Birleştiriyor. Bununla alakalı bir ay 5 sanatçımız eserlerini burada sergiledik. Bu gün sanat nasıl insanları birleştiriyor, köprüler kuruyor sempozyumu yapıldı. Bunun dışında müzik dinletimiz oldu. Bizde bu tarz etkinliklere ev sahipliği yaptığımız için bir köprü vazifesi gördük. Nasıl ki Türkiye doğu ile batı arasında bir köprü ise. Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nde burada bir köprü görevi görüyor.Bir ay önce bu sergimizi açtık. Bu gün de bu serginin finalini yapıyoruz. Serginin ismi Köprüler Kurmak, Sanat Kültürleri Birleştiriyor. Bununla alakalı bir ay 5 sanatçımız eserlerini burada sergiledik. Bu gün sanat nasıl insanları birleştiriyor, köprüler kuruyor sempozyumu yapıldı. Bunun dışında müzik dinletimiz oldu. Bizde bu tarz etkinliklere ev sahipliği yaptığımız için bir köprü vazifesi gördük. Nasıl ki Türkiye doğu ile batı arasında bir köprü ise. Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nde burada bir köprü görevi görüyor.Kariana /Opera Sanatçısı ; ‘bu sergide çeşitli sanatçılar birleşti ve eserlerini burada sergiliyorlar. Türk sanatçılar haricinde farklı kökenli sanatçılar da eserlerini sergileme fırsatı buldular. Yunus Emre Enstitüsü burada şarki söyleme fırsatı bize verdiği için teşekkür ediyorum’ dedi.‘’Sanat kültürleri birleştirir mi? Birleştirirse nasıl birleştirir?’’ sorusuna cevap aradılar. Kendi bakış açılarından ve tecrübelerinden yola çıkarak değerlendirmelerde bulunan ressamlar, sanatın dilinin beynelmilel olduğunu ve bu dili geliştirmeye çalışmak gerektiğini belirttiler. Farklı kültürlerle alışveriş içinde olan sanatçıların daha verimli ve daha orijinal işler ortaya koyduklarını belirten ressamlar, bu noktada sanatın hem farklı kültürlerle zenginleştiğini hem de farklı kültürlerle iletişime geçmenin en iyi yolu olduğunu vurguladılar. Avrupa'da farklı kültürlere karşı takınılan bir takım negatif tutumlara o kültürlerin sanatları aracılığıyla gereken cevabın verileceğini belirten sanatçılar, böyle bir imkanı sunduğu için Viyana Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ettiler.

Program, piyanist Marina Moisieva, Keman sanatçısı Liana Grigoryan, opera sanatçıları Anastasia Zhizhimontova ve Karina Aresteyeva tarafından verilen klasik müzik konseriyle sona erdi.