Washington'da Türk Lezzetlerine Yoğun İlgi

Yazıcı-dostu sürüm

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington, DC'de "Winternational Embassy Showcase" adı ile düzenlenen uluslararası tanıtım günlerinde, Türk simidi ve kahvesi binlerce katılımcıdan yoğun ilgi gördü.

Birçok ülkenin Washington büyükelçiliğinin katılımıyla Ronald Reagan binasında, 5 Aralık 2019 tarihinde düzenlenen etkinliğin açılışını, ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Marie Royce yaptı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinin katkılarıyla Washington DC Yunus Emre Enstitüsü tarafından tanıtım günlerine özel stant açıldı. Türkiye'yi ve Türk kültürünü anlatan kitapçıkların sergilendiği stantta, ziyaretçilere Türk çayı, Türk kahvesi ve simitle birlikte kadayıf tatlısı ikram edildi.

60'tan fazla ülkenin yer aldığı tanıtım günlerinde, Türkiye’yi temsilen açılan stantta ziyaretçilerin özellikle simide ve Türk kahvesine olan ilgisi dikkat çekti. Ziyaretçilere, Washington DC'de 2,5 yıldır faaliyet gösteren Enstitünün Türkçe kursları, mutfak ve sinema gibi güncel diplomasi araçlarını kullanarak gerçekleştirdiği programlar hakkında bilgiler de verildi.