Will Liu: Türkiye hakkındaki ilk izlenimlerim çok olumlu

Yazıcı-dostu sürüm

Çin'in en çok seyredilen televizyon programı “Baba Nereye?”nin baş karakteri Will Liu, Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Dünyaca ünlü oyuncu ve film yapımcısı Will Liu, Türkiye'yi kendilerine gösterilenden çok farklı bulduğunu ve İstanbul'da çok olumlu izlenimler edindiğini söyledi.

Ünlü oyuncu ve film yapımcısı Will Liu, Yunus Emre Enstitüsünün daveti üzerine Türkiye'ye geldi. Oyuncusu olduğu, Çin'in en çok izlenen reality show programı olan ve 800 kişilik ekibi bulunan “Baba Nereye?”nin gözlem ekibi ile birlikte Türkiye'ye gelen Will Liu, Türkiye'yi, Türk insanını ve Türk kültürünü tanımak için kültürel ve tarihî gezilerine İstanbul'dan başladı.

Tavsiye üzerine gezilerine başlamadan önce yediği köfteyi çok beğendiğini söyleyen Will Liu, ilk olarak Sultanahmet Camisi ve Sultanahmet Meydanını gezdi. İstanbul'daki gezinin ikinci durağı olan Ayasofya'yı, “Baba Nereye?” programının formatı gereği Türkiye'ye getirdiği ailesiyle birlikte gezen Will Liu, San Antuan Kilisesi'ni de gördükten sonra İstiklal Caddesinde tur attı.

Türk mutfağının Çin mutfağından çok farklı olduğunu, ilk kez tattığı yemekleri çok lezzetli bulduğunu söyleyen Will Liu, televizyonlarda gördüğü İstanbul ile gezip gördüğü İstanbul'un birbirinden çok farklı olduğunu belirtti. Will Liu, “Türkiye'yi manzara anlamında James Bond filminden ve İstanbul'da çekilmiş birkaç filmde görmüştüm. Türkiye seyahatimi bitirdikten sonra çok daha net şeyler söyleyebilirim ama ilk izlenimlerim çok olumlu. Burada yaşayacağım deneyimlerin Çin’de oldukça ilgi çekeceğine inanıyorum. Bana göre Türkiye, Çin’de mistik bir ülke ve ben buraya gelerek bu kapıyı açtığımı düşünüyorum.” diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü sayesinde Türkiye'ye geldiğini dile getiren Will Liu, Türkiye'de film projesi, müzik klibi veya bir turizm programı yapabileceğini, zaman içinde kararının şekilleneceğini sözlerine ekledi.

WILL LIU ANADOLU AJANSI'NA KONUŞTU

Çin'in tanınmış yapımcı ve oyuncularından Will Liu, Türkiye'de birçok tarihi ve turistik yeri ziyaret edeceğini belirterek "Türkiye'yi Çin'de tanıtmayı amaçlıyoruz ve bunun için ekibimle burada projeler üreteceğiz" dedi.

WILL LIU, AA'YA KONUŞTU (İzlemek için tıklayınız)

Çin'in en tanınan yapımcı ve oyuncularından Will Liu, eşi ve ekibiyle Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından gerçekleştirilen kültürel diplomasi faaliyetleri bağlamında bulunduğu Ankara'da, Türkiye'ye dair izlenimlerini ve projelerini AA muhabirine anlattı.

Çinli yıldız ülkesinde Türkiye'yi tanıtacak

Haftada 75 milyon izleyicisiyle Çin'de reyting rekorları kıran TV programı "Baba Nereye?"nin başrol oyuncusu Will Liu, "Sinema ve sanat alanında Türkiye ile çeşitli iş birliği alanlarını gözden geçirmek ve bu alandaki deneyimlere ilişkin Türk yetkili ve meslektaşlarımla bilgi alışverişinde bulunmayı umuyorum. Türkiye'yi Çin'de tanıtmayı amaçlıyoruz ve bunun için ekibimle burada projeler üreteceğiz." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından dün kabul edilen Liu, Bakan Çavuşoğlu ile Türkiye'nin 3 milyon Çinli turisti ağırlama hedefini ve Türkiye'nin Çin'de tanıtımı konularını ele aldıkları görüşmeye ilişkin, "Sayın Bakan, bizim sinema ve televizyonculardan oluşan geniş bir ekiple buraya geldiğimizi biliyor. Bu alanda Türkiye'nin güzelliklerinin Çin'de tanıtımı için neler yapılabileceğini konuştuk." ifadesini kullandı.

Türkiye'ye ilk kez geldiğini ve ilk durağının Ankara olduğunu belirten Liu, televizyon programını Türkiye'de çekme projesiyle ilgili "Henüz Türkiye'de farklı yerleri gezip görme imkanım olmadı. Dolayısıyla televizyon programının nerelerde çekileceği konusunu ancak etraflıca incelemeler sonrası şekillendirebileceğiz. Ancak Türkiye'nin harika manzaralar ve müthiş doğal güzelliklere sahip olduğu dünyaca biliniyor." dedi.

Ankara'dan sonra Akdeniz'e gideceklerini söyleyen Liu, eşiyle Akdeniz aşığı olduklarını ve 10. evlilik yıl dönümlerini Türkiye'de kutlayacaklarını ifade etti.

Liu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ege ve Akdeniz'i, birçok defa sinema filmleri ve televizyon programlarında izledim. Büyüleyici bir güzellik. Eşimle kutlayacağımız 10. evlilik yıl dönümümüzde Akdeniz'de bol bol fotoğraf çekeceğiz. Akdeniz'i çok seviyorum. Eşim ve ben Akdeniz'i çok romantik buluyoruz. Çin'deki evimizin mimari yapısı ve iç tasarımını da "Akdeniz stili" olarak adlandırılan tarzda yapmıştık. Türkiye'deki Akdeniz kıyılarını görmeyi çok istiyoruz."

Liu, YEE'nin kültürel diplomasi çalışmaları kapsamında aralarında tanınmış Çinli program yapımcısı, film yönetmeni, müzisyen, iş adamı bulunan bir ekiple 9-18 Eylül arasında Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek, iş ve sanat çevreleriyle bir araya gelecek.