Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği “Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı” kapanış töreni 5 Şubat 2016 tarihinde Yunus Emre Enstitüsü merkez binasında yapıldı. Bir aylık eğitimin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Programın açış konuşmasını yapan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitimi Merkezi Müdürü Doç. Dr. İbrahim Gültekin, “Suriyeli misafirlere Türkçe öğretmek için okutman yetiştirmek amacıyla hazırladığımız bu programda “daha nitelikli bir eğitim için neler yapmalıyız?” sorusunu kendimize sorarak daha önceki programlardan farklı bir içerikle bir ay boyunca sizlerle beraber olduk. Karşımızda bilinçli bir grubun olması bizleri mutlu etti. Hepinize teşekkür eder başarılar dilerim” dedi.

 Daha sonra söz alan Ankara Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ertan Gökmen, “Programın ilk günü sizin için sürecin ilk adımıydı. Bugün mezuniyetle ikinci adımı atmış bulunuyorsunuz. Suriyeli misafirlerin Türkiye’ye uyumunu sağlamak ağır bir yük. Sizler yabancılara Türkçe öğretirken Türk kültürüne ne kadar vâkıf olursanız karşı tarafa o kadar rahat anlatırsınız. Ayrıca karşı tarafın kültürünü de bilmek zorundasınız. Bizler bundan sonraki çalışmalarınızda her zaman yanınızda olmaya hazırız. Çatı kuruluş olarak Yunus Emre Enstitüsünün çalışmalarını ve rolünü tebrik ediyoruz. Hepinize bu yolda başarılar dilerim” diyerek sözlerini bitirdi.

Enstitü Başkan Yardımcısı Dr. Ebubekir Ceylan ise: “Bir aylık süreçte önemli tecrübeler ve dostluklar kazandığınızı ümit ediyorum. Enstitü olarak yabancılara kendi dilimizi öğretme konusunda diğer ülkelerden hem çok yeniyiz hem insan kaynağımız sınırlı. Kırkın üzerinde Merkezde Türkiye’yi, Türkçeyi ve Türk tarihini tanıtmaya çalışıyoruz. Ana faaliyetlerimizden birisi olan dil öğretimi konusunda bir hayli birikime sahibiz. Suriyeli misafirlerimiz için Ankara ve İstanbul’daki pilot bölgelerde eğitime başlayacağız. Sizler, yabancılar nezdinde Türk toplumunu ve Türkiye’yi temsil edeceksiniz. Yapacağınız iş gönül işi. Bu yolda sizlere başarılar dilerim” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Program, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.