Yabancılar için Türkçe Konuşma Kılavuzuna Dört Dil Daha Eklendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü farklı amaçlar için Türkiye’ye gelen yabancıların Türkçe iletişim ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırladığı “Yabancılar için Türkçe Konuşma Kılavuzu”na 4 yeni dil daha ekledi. Daha önce Türkçe-Arapça ve Türkçe-İngilizce yayımlanan kılavuza Türkçe-Boşnakça, Türkçe-Sırpça, Türkçe-Gürcüce ve Türkçe-Arnavutça da eklendi.

30 DİLE ÇEVRİLECEK

Uzman ses sanatçıları tarafından seslendirilen konuşma kılavuzu, yabancıların ihtiyaç duyduğu Türkçe kelime ve diyalogları kolaylıkla kendi kendilerine öğrenmelerine imkân tanıyor. Konuşma kılavuzunun toplam 30 dile çevrilmesi planlanıyor.

TÜRKİYE İLE İRTİBATTA BULUNAN HERKESE HİTAP EDİYOR

Çağdaş yaklaşım ilkeleri doğrultusunda temel ve yardımcı materyalleri farklı hedef kitlelerinin istifadesine sunan Enstitü, Türkçe öğretimi alanındaki yayın sahasını genişletiyor.

Enstitü, Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenenlerin yanı sıra Türkiye’ye turizm, sağlık, ticaret veya farklı amaçlarla gelen kişilere yönelik yayımladığı bu kılavuzla  sınırlı süreler içinde Türkiye ile irtibatta bulunanların temel düzeyde Türkçe iletişim kurma ihtiyaçlarına cevap vermeyi planlıyor.

Enstitünün uzman eğitimcileri tarafından yaklaşık altı ayda titizlikle hazırlanan kılavuz, etkileşimli olarak tasarlandı. Kılavuzda havaalanı, otel, restoran, hastane vb. birçok sosyal alanda kullanılabilecek kelimelerle birlikte örnek diyaloglara yer verildi.  Kılavuz; kelimeler, gerekli cümleler ve konuşma diyalogları üzerine kurulu 21 bölümden oluşuyor. Oldukça kapsamlı olan kılavuzda şu konular yer alıyor: Alfabe, sayılar ve renkler, selamlaşma ve tanışma, havalimanında, otelde, restoranda, ulaşım, alışveriş, bankada, adres sorma, telefoncuda, hastanede, eczanede, kargo şirketinde, kuaförde/berberde, sosyal hayat (etkinlikler), acil durumlar, kalıp ifadeler, bayramlar, günler, aylar ve mevsimler, iklim ve hava durumu, temel zamanlar…

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye’nin zengin kültürel miras birikimini edebiyattan sinemaya geleneksel el sanatlarından...

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye ile Afrika arasındaki dostluğun pekiştirilmesi ve muhtelif alanlarda eş güdümün...

Macaristan'da, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)  iş birliğiyle "Gurbetçi...

Diğer Etkinlikler

Romanya’daki Yunus Emre Enstitüleri, Romanya’da Türkçeyi geniş kitlelere tanıtmak adına yürüttüğü faaliyetlerin yanı...

Ukraynalı savaş mağduru yaklaşık bin çocuk, Yunus Emre Enstitüsü tarafından Antalya'nın Kemer...

Yunus Emre Enstitüsü, Yunus Emre'nin vefatının 700. Yıl dönümünün “UNESCO Anma ve ...

Yunus Emre Enstitüsü, yabancı dil olarak Türkçe öğrenenlere ve öğreticilere 15 yardımcı okuma kitabını bir arada...