Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yurt dışındaki Türkologlara yönelik "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı" 27 Temmuz 2015 Pazartesi günü Enstitü merkezinde gerçekleştirilen açılışla başladı. 14 farklı ülkeden 34 kursiyerin katıldığı programın açılış konuşmasını Türkçe Eğitim ve Öğretim Merkezi Müdürü Dr. İbrahim Gültekin, Gazi Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. Yaşar Aydemir ve Strateji Geliştirme Müdürü Hasan Kocabıyık yaptı.

Gültekin konuşmasında, programın yabancı Türkologlar için özellikle günlük hayatta kullanılan Türkçeyi yaşayarak ve duyarak anlayabilmeleri, pratik yapmaları ve telaffuz farklarını ayırt edebilmeleri açısından önemli olduğunu söyleyerek programın; Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesiyle yapılan işbirliği aracılığıyla gerçekleştiğini vurguladı.

Prof. Dr. Yaşar Aydemir de konuşmasında öğrenme sürecinin karşılıklı olduğunu belirterek her iki taraf içinde faydalı birliktelik olduğunu söyleyerek katılımcılara Gazi Üniversitesi adına teşekkürlerini sundu.

Hasan Kocabıyık ise gerek ticari, gerekse yürütülmekte olan aktif dış politika sayesinde Türkçenin ilgi gören bir dil haline geldiğini, bu anlamda Yunus Emre Enstitüsünün Türkçe öğretimi konusunu uluslararası anlamda belli bir seviyeye getirmek için çaba gösterdiğini ve katılımcıların Türkçe öğretimi ile birlikte dil, kültür, sanat çalışmaları alanlarında da Enstitüyle işbirliği içinde olabileceklerini söyledi.

Katılımcılar, hafta içi her gün sabah Türkçe Öğretim Merkezlerindeki uygulamalara, öğleden sonra ise alan uzmanlarının vereceği yabancı dil öğretimi yöntem ve teknikleri seminerlerine katılacaklar. Programı başarıyla tamamlayan adaylara 22 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak kapanış programında sertifika, diğer katılımcılara ise katılım belgesi verilecek.